Malzemeler
1 Demet Karalahana
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Çorba Kaşığı Salça
Su
Tuz , Karabiber
2-3 Çorba Kaşığı Mısır Unu
1 Su Bardağı Haşlanmış Barbunye Fasülyesi
Yemeğin Tarifi
Lahana yapraklarını yıkayalım. İnce şeritler halinde doğrayalım.
Şeritler uzunsa ikiye keselim. Tencerede tereyağını eritelim.
Lahanaları ilave edip yumuşayana dek kavuralım. Lahanalar yumuşamaya
başladığında bu kez salçayı ilave edelim. 1-2 dakika daha kavurduktan
sonra tencereye yeterince sıcak su ekleyelim. Tuzunu , karabiberini
ayarlayalım.
Mısır ununu azar azar ve sürekli karıştırarak ilave edelim. Barbunya fasülyesini tencereye aktaralım.
Sürekli karıştırarak bir iki taşım kaynatalım. ateşten aldıktan sonra kaselere boşaltalım.
1 Demet Karalahana
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Çorba Kaşığı Salça
Su
Tuz , Karabiber
2-3 Çorba Kaşığı Mısır Unu
1 Su Bardağı Haşlanmış Barbunye Fasülyesi
Yemeğin Tarifi
Lahana yapraklarını yıkayalım. İnce şeritler halinde doğrayalım.
Şeritler uzunsa ikiye keselim. Tencerede tereyağını eritelim.
Lahanaları ilave edip yumuşayana dek kavuralım. Lahanalar yumuşamaya
başladığında bu kez salçayı ilave edelim. 1-2 dakika daha kavurduktan
sonra tencereye yeterince sıcak su ekleyelim. Tuzunu , karabiberini
ayarlayalım.
Mısır ununu azar azar ve sürekli karıştırarak ilave edelim. Barbunya fasülyesini tencereye aktaralım.
Sürekli karıştırarak bir iki taşım kaynatalım. ateşten aldıktan sonra kaselere boşaltalım.