Malzemeler
2 Soğan
1 Patates
1 Havuç
2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 Kahve Fincanı Un
1 Çay Kaşığı Köri
5 Su Bardağı Et Suyu
1 Çay Kaşığı Limon Suyu
3-4 Dal Maydanoz
Tuz, Karabiber
Yemeğin Tarifi
Soğanları soyup ince ince kıyın. Patates ve havucu soyup yıkayın. Küçük
küpler halinde doğrayın. Maydanoz yapraklarını yıkayıp kıyın.
Sıvıyağı
tencerede kızdırıp soğanı pembeleştirin. Patates ve havuçları ekleyip 5
dakika kavurun. Un ve köriyi ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
Et suyunu ilave edip 5 dakika kaynatın. Limon suyu, tuz ve karabiber ekleyip koyulaşıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
Çorbayı
blenderden veya tel süzgeçten geçirin. Tencereye alıp tekrar ısıtın.
Kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın.