Malzemeler
200 gr Pazı Yaprağı
1 Kuru Soğan
1 Büyük Patates
1.5 Su Bardağı Su
1 Paket Tavuk Bulyon
1 Su Bardağı Süt
5 Çorba Kaşığı Krema
2 Çorba Kaşığı Un
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
5 Çorba Kaşığı Kaşar Rendesi
Tuz, Karabiber
Yemeğin Tarifi
Pazı yapraklarını yıkayıp, ince ince kıyın. Patates ve soğanı temizleyerek doğrayın.
Büyükçe
bir tencerede tereyağını hafif kızdırıp unu pembeleşinceye kadar
kavurun. Kıyılmış pazı yaprağı, doğranmış patates, soğan, su ve sütü
ilave edip, karıştırın. Bu karışımın içine bir paket tavuk bulyon atın.
Bulyon eriyene kadar karıştırın ve iyice pişirin.
Karışımı blender
yardımıyla ezin. Kremayı ilave edip, tuz ve karabiber ekleyin. Bir
taşım kaynattıktan sonra çorba kaselerine boşaltıp üzerlerine kaşar
rendesi serperek sıcak servis yapın.