Malzemeler
1/2 Kg Bonfile
10-11 Çarliston Biber
3 Adet Domates
2 Adet Soğan
100 gr Tereyağı
Tuz, Karabiber
8 İri Mantar(Arzuya Göre)
8 Küçük Sosis(Arzuya Göre)
8 Kiraz Domates(Arzuya Göre)
1/2 Limonun Suyu
1/2 Çay Bardağı Zeytinyağı
Birkaç Taze Biberiye
Yemeğin Tarifi
Bonfileleri tokmakla döverek parçalamadan inceltelim.Çarliston
biberlerin çekirdek yataklarını çıkarıp ince uzun doğrayalım.Soğanları
yemeklik doğrayalım.Domatesleri fındık büyüklüğünde doğrayalım.
Bir
tavaya tereyağını alıp soğanları pembeleştirelim.Ardından biberleri
tavaya aktarıp 3 dak sote edelim.Buna domatesleri ekleyelim.2-3 dak.
daha kavurup tuz ve karabiberi de ekleyerek ateşten alalım.Bonfile
parçalarının ortalarına bu harçtan yeterince koyalım. Bonfilelerin yan
kenarlarını hafifçe içe döndürelim ve sararak kürdanla iki uçlarını
teyeller gibi tutturalım.
Mantarların sap kısımlarını çıkartalım ve
nemli bir bezle temizleyelim.Sosislere çatalla bikaç delik açalım.Kiraz
domatesleri de yıkayıp kurulayalım.Bonfilelerle birlikte sıra sıra
mantar,sosis ve domatesleri de dizelim.
Şişleri tepsiye
yerleştirelim.Yarım limon suyuna zeytinyağını ekleyerek karıştıralım.Bu
sosa tuz,karabiber ekleyelim.Sosu fırça yardımıyla veya elimizle
şişlere sürelim.Taze biberiye dallarını tepsiye yerleştirerek
süsleyelim.Etler kızarana dek pişirdikten sonra fırından alalım.