.talk4her

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
.talk4her

müzik dinle klip izle indir resim google yetkinforum video download youtube islamiyet ilahi


    Bonfile Kebabı (4 Kişilik)

    AsiRuH
    AsiRuH
    yönetici
    yönetici


    Erkek
    mesaj sayısı : 9861
    Yaş : 36
    İş/meslek : xxxxx
    Kayıt tarihi : 27/09/08

    Bonfile Kebabı (4 Kişilik) Empty Bonfile Kebabı (4 Kişilik)

    Mesaj  AsiRuH Perş. Kas. 13, 2008 11:37 pm

    Bonfile Kebabı (4 Kişilik) Ymk_150
    Malzemeler
    1/2 Kg Bonfile
    10-11 Çarliston Biber
    3 Adet Domates
    2 Adet Soğan
    100 gr Tereyağı
    Tuz, Karabiber
    8 İri Mantar(Arzuya Göre)
    8 Küçük Sosis(Arzuya Göre)
    8 Kiraz Domates(Arzuya Göre)
    1/2 Limonun Suyu
    1/2 Çay Bardağı Zeytinyağı
    Birkaç Taze Biberiye



    Yemeğin Tarifi

    Bonfileleri tokmakla döverek parçalamadan inceltelim.Çarliston
    biberlerin çekirdek yataklarını çıkarıp ince uzun doğrayalım.Soğanları
    yemeklik doğrayalım.Domatesleri fındık büyüklüğünde doğrayalım.
    Bir
    tavaya tereyağını alıp soğanları pembeleştirelim.Ardından biberleri
    tavaya aktarıp 3 dak sote edelim.Buna domatesleri ekleyelim.2-3 dak.
    daha kavurup tuz ve karabiberi de ekleyerek ateşten alalım.Bonfile
    parçalarının ortalarına bu harçtan yeterince koyalım. Bonfilelerin yan
    kenarlarını hafifçe içe döndürelim ve sararak kürdanla iki uçlarını
    teyeller gibi tutturalım.
    Mantarların sap kısımlarını çıkartalım ve
    nemli bir bezle temizleyelim.Sosislere çatalla bikaç delik açalım.Kiraz
    domatesleri de yıkayıp kurulayalım.Bonfilelerle birlikte sıra sıra
    mantar,sosis ve domatesleri de dizelim.
    Şişleri tepsiye
    yerleştirelim.Yarım limon suyuna zeytinyağını ekleyerek karıştıralım.Bu
    sosa tuz,karabiber ekleyelim.Sosu fırça yardımıyla veya elimizle
    şişlere sürelim.Taze biberiye dallarını tepsiye yerleştirerek
    süsleyelim.Etler kızarana dek pişirdikten sonra fırından alalım.

      Forum Saati Paz Eyl. 22, 2024 5:25 am