Malzemeler
1/2 kg. Kuşbaşı Kuzu Eti
2 Baş Soğan
4 Diş Sarmısak
2 Domates
3 Sivribiber
2/3 Su Bardağı Süt
5 Çorba Kaşığı Un
1 Yumurta
Tuz, Karabiber
Kekik
1 Dilim Taze Kaşar
Ketçap ya da Salça
Yemeğin Tarifi
Öncelıkle kuşbaşı kuzu etini; soğan, sarmısak, domates, biber ile su,
tuz ve yağını ekleyerek pişirin. Pişen etleri süzerek başka bir kaba
alın ve kekikleyin.
Unu,
yumurtayı ve sütü iyice çırpın. Un topakları kalmamasına dikkat edin.
Krep hamurundan bir kepçe alarak az yağlanmış teflon tavada 3 dakika
bir tarafını, 3 dakika diğer tarafını olmak üzere pişirin. Tarifler
dört kişilik verildiğinden 4 krep yeterli olacaktır.
Krebi bir
kaseye koyarak pişen etleri içine yerleştirin. Kasenin dışında kalan
krep hamuruyla ağzını kaptın. Kaseyi ters çevirerek tepsiye yerleştirin.
Kreplerin
üzerine krep bohçasının büyüklüğünde bir dilim taze kaşar koyun.
Peynirin üzerine bir miktar salça ya da ketçap koyarak 150 derece
fırında peynir eriyene kadar pişirin.