Malzemeler
Hamur İçin:
1,5 Su Brdağı Un
2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
1/2 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
Biraz Su, Tuz
Üzerine:
2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
1 Adet Soğan
250 Gr Kıyma
2 Adet Sivri Biber
1 Adet Domates
5 Adet Mantar
2 Çorba Kaşığı İnce Kıyılmış Maydanoz
Tuz, Karabiber, Kekik
Sos İçin:
1 Çay Kaşığı Salça
1 Tatlı Kaşığı Un
1 Su Bardağı Et Suyu
Yemeğin Tarifi
Önce hamuru hazırlayın.Bunun için un,tuz,sıvı yağ ve kabartma tozunu
karıştırın.Yeterli miktarda su ilave edin.Yoğurarak hamur haline
getirin.Üzerini nemli bir bezle örtüp,dinlendirin.
Sonra
hamurdan iri bezeler koparın.Yemek tabağı büyüklüğünde açın.Teflon
tavayı yağlayın.Hamuru tavaya alıp,arkalı önlü kızartın.
Üst malzeme
için sıvı yağı kızdırın. Soğanı rendeleyip yağda kavurun.Kıymayı
ekleyin.Kavurun.Küçük doğranmış biber,domates ve mantarları ilave
edin.Tuz,karabiber ve kekiği ekleyin.Hamuru servis tabağına
alın.Üzerine malzemeyi yayın.
Salça,un ve et suyunu çırpın.Ateşte
koyulaşana dek pişirin.Yemeğin üzerinde gezdirin.İnce kıyılmış
maydanozla süsleyip,servis yapın.