Malzemeler
700 gr Brüksel Lahanası
3 Su Bardağı Et Suyu
125 gr İrmik
4 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
1 Soğan
1 Çorba Kaşığı Margarin
1 Defne Yaprağı
200 gr Süt Kreması
Tuz, Karabiber
4 Bonfile
Yemeğin Tarifi
2 su bardağı et suyunu bir tencerede kaynatın. İrmiği ilave edip
pişirin. Büyük bir tavada 1 çorba kaşığı sıvıyağı kızdırıp ateşten alın
ve irmikli karışımı içine dökün. Soğumasını bekleyin.
Bu
arada soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Bir tavada margarini
eritip soğanı kavurun. Brüksel lahanası ve defne yaprağını ilave edip
kavurmaya devam edin. Kalan et suyunu ve süt kremasını ekleyin. 10
dakika kadar pişirip tuz ve karabiberle tatlandırın.
İrmikli
karışımı kareler halinde kesip tavadan alın. Bir diğer tavada 1 çorba
kaşığı sıvıyağı kızdırıp irmikli kareleri kızartın Soğumayacak şekilde
bekletin.
Bonfileleri tuz ve karabiberle ovun. Bir tavada kalan yağı
kızdırıp bonfileleri kızartın. Bonfileleri, Brüksel lahanası ve irmik
eşliğinde servis yapın.