Malzemeler
4 Adet Patlıcan
3 Çorba Kaşığı Margarin
3 Kahve Fincanı Un
3 Kahve Fincanı Süt
2 Kahve Fincanı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
2 Çorba Kaşığı Margarin
2 Adet Soğan
250 gr Yağsız Kıyma
4 Adet Domates
4 Adet Sivri Biber
3 Kahve Fincanı Et Suyu
Tuz
Yemeğin Tarifi
Patlıcanları ateşte közleyin. Sonra kabuklarını soyun ve bir çatal
yardımı ile ezin. Geniş bir tavada 3 çorba kaşığı margarini eritin. 3
kahve fincanı unu ilave edin. Pembeleşene dek kavurun. Sonra sütü azar
azar ekleyin. 1-2 dakika çatalla ezilmiş patlıcanları, 2 kahve fincanı
kaşar rendesini tavaya aktarın.
Ayrı
bir tavaya 2 çorba kaşığı margarini koyun. Küçük doğranmış soğanları
pembeleşene dek kavurun. Kıymayı ilave edin. 2-3 dakika sonra küçük
doğranmış domatesleri, sivri biberleri, 3 kahve fincanıet suyunu ve
tuzu ekleyin. 10 dakika sonra ateşten indirin. beğendinin üzerine
kıymalı harcı koyup, servis yapın.