Malzemeler
4 Orta Boy Kabak
1 Su Bardağı Amerikan Pirinci
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Demet Taze Soğan
1/2 Demet Dereotu ve Maydanoz
Tuz ve Su
Yoğurt (süzme tercih edilir)
4-5 Diş Sarmısak
1/2 Çay Bardağı Yağ
1 Tatlı Kaşığı Toz Kırmızıbiber (acı kırmızıbiber olabilir)
Yemeğin Tarifi
Kabakları temizleyip, rendeleyin, Taze soğanları küçük küçük doğrayın. Maydanozları ve dereotlarını ince ince kıyın.
Taze
soğanları sıvıyağ ile kavurun. Üzerine rendelenmiş kabakları ilave edin
ve biraz daha kavurun. Daha sonra pirinç ve su ilave edin. Suyunu
tamamen çekmeden önce maydanoz ve dereotu da ilave edin. Suyunu
çekinceye kadar pişirin. Soğumaya bırakın.
Sarmısaklı yoğurt
hazırlayıp, soğuyan karışımı bu yoğurtlu sosa boşaltın. Tuz ilave edip
hazırladığınız yağlı sosu da servisten önce gezdirerek üzerine dökün.