Malzemeler
2 su bardağı ince bulgur
1 demet taze soğan
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
2 tatlı kaşığı kuru nane
2 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı biber salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 çay kaşığı pulbiber
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 limonun suyu
Salata yaprakları
Yemeğin Tarifi
Bulguru ayıklayıp, 3 kere yıkayın. Bulguru bir tencereye koyun. Üzerine
bulgurun hizasından biraz az olacak şekilde sıcak su koyun. Tencerenin
kapağını kapatıp, bulgurun suyu çekmesi için bekletin.
Bulgur
soğuduktan sonra ince kıyılmış taze soğan, maydanoz, dereotu, nane,
domates, biber salçası, tuz, karabiber, kırmızıbiber, pulbiber,
zeytinyağı ve limon suyunu ekleyip karıştırın.
Kısırı salata yaprakları içinde servis yapın.