Malzemeler
400 gr. Dana Kontrfile
8 Orta Boy Patates
Kızartmak İçin Sıvı Yağ
2 Çay KaşığıKarabiber
2 Çay Kaşığı Kimyon
2 Çay Kaşığı Kırmızıbiber
400 gr Süzme Yoğurt
6 Diş Sarmisak
100 gr Tereyağı
Tuz
Yemeğin Tarifi
Sarmısakları dövün. ve süzme yoğurt ile karıştırın.
Patatesleri
soyup yıkadıktan sonra kurulayın. Rendeleyip kızgın yağda kızartın ve
kevgirle alın. Geniş bir servis tabağına yayın. Üzerine süzme yoğurdu
dökün.
Tavada tereyağını eritip tuz ilave ederek ılık bir ortamda bekletin.
Etleri
kömür ızgarasında pişirin. Çubuk şeklinde kesip ılık tereyağında
baharatlarla birlikte 8-10 dakika pişirin. Etleri süzme yoğurdun
üzerine yerleştirin.
Tabağı turp, yeşil biber ve domates ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.