Malzemeler
750 gr Bonfile
2 Adet Soğan
2 Çorba Kaşığı Margarin
1 Çorba Kaşığı Un
1 Çorba Kaşığı Salça
2 Çay Kaşığı Hardal
200 gr Krema
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Limon
Tuz
Yemeğin Tarifi
Eti yarım parmak kalınlığında ve iki parmak uzunluğunda doğrayıp, bir
çay kaşığı karabiberle ovalım. Derince bir tavaya margarini alıp ince
kıyılmış iki soğanı kısık ateşte on dakika çevirelim.
Etleri
ilave edip harlı ateşte karıştırarak beş dakika kavuralım. Bir çorba
kaşığı unu kavrulmakta olan etlere serpip karıştıralım. Sonra bir çorba
kaşığı domates salçası ile ikişer çay kaşığı hardal ve tuzu katıp, üç
dört dakika daha harlı ateşte pişirelim.
Bir bardak çiğ krema ile
birkaç damla limon suyunu ilave edelim. Kaynatmadan iyice ısıtalım.
Isıtılmış bir tabağa alıp hemen servis yapalım. Eğer bonfile yerine
başka bir et kullanırsanız, kremayı eklemeden önce etleri yumuşayıncaya
kadar kapalı olarak harlı olmayan ateşte pişirmeniz gerekir.
NOT: Mantarların kararmaması için limonlu suda haşlayın.