Malzemeler
250 gram beyaz etli balık
2 dilim ekmek
1 adet yumurta
1 adet soğan
Köfte baharı
Dilediğiniz miktarda tuz
1 su bardağı aycicek yağı
Yarım demet maydanoz
1 adet yaprakları ayrılmış marul
Yemeğin Tarifi
Ön hazırlık olarak, 250 aram balığı haşlayın. Sudan aldıktan sonra,
ayıklayın. Derin bir kaba 2 dilim ekmeği ufalayın, 1 adet yumurta, 1
adet rendelenmiş soğanı da kaba alıp, malzemeleri yoğurun.
Köfte
baharı ve dilediğiniz kadar tuz ekleyin. Yoğurmaya devam edin.
Hazırladığınız köfte hamurundan küçük parçalar koparıp, elinizle köfte
sekli verin, 1 su bardağı Bizim aycicek yağını tavada kızdırın.
Balık
köftelerini yağa atıp masayla çevirerek kızartın. Tüm köfteleri
kızartınca, servis tabağına marul yapraklarını dizin. Üzerine köfteleri
yerleştirin. Maydanoz ve dilerseniz limon dilimleriyle servis yapın.