Malzemeler
200 gr Ispanak
200 gr Tuzsuz Beyaz Peynir
100 gr Kaşar Peyniri Rendesi
1 Çorba Kaşığı Margarin
3 Çorba Kaşığı Un
1 Küçük Soğan
1 Yumurta
Tuz, Karabiber
Kızartmak için Sıvı Yağ
Yemeğin Tarifi
Ispanakları yıkayıp yapraklarını ince ince kıyın. Kuru soğanı
rendeleyip bir kaşık margarinle pembeleştirin. Ispanakların suyunu
sıkarak soğana ilave edin. Ispanak suyunu salıp da çekene kadar
kavurun. Sonra ateşten alıp soğumaya bırakın.
Soğumuş
ispanağa, ufalanmış beyaz peynir, kaşar peyniri, un, çırpılmış yumurta
ve biraz tuz ilave ederek hepsini iyice karıştırın. Sonra bu karışımı
elle birkaç dakika yoğurun.
Ispanak harcından küçük parçalar alın.
Elinizi unlayıp yassı, oval köfteler yapın. Kızgın yağa atarak
kızartın. Kağıt peçete üzerine alıp yağını süzdürün. Servis tabağına
dizip sıcak servis yapın.