Malzemeler
1 adet beyaz etli balık
1 buçuk su bardağı domates suyu
1 su bardağı su
2 adet defne yaprağı
2 diş sarımsak
1 adet soğan
3 çay kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 dilim limon
1 çorba kaşığı soya sosu
Tuz
Yemeğin Tarifi
Mevsimlik beyaz etli balığı fileto biçiminde temizleyin. Geniş bir
tencereye alın. 1 buçuk su bardağı domates suyu ve 1 su bardağı suyu
tencereye dökün. 2 adet defne yaprağını tencereye ekleyin. 2 diş
sarımsağı dövün.
Soğanı
yemeklik doğrayın. Sıvı yağla birlikte tencereye alın. 1 dilim limon,
soya sosu, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kırmızıbiber ve yeterli
miktarda tuz ilave edin. Tenceredeki su kaynayınca, üzerine 1 çorba
kaşığı unu yavaş yavaş serpin. Topaklaşmaması için kaşıkla iyice
karıştırın. Bu şekilde 5-10 dakika daha kaynatın.
Daha sonra çukur
bir servis tabağına alın. Dilerseniz üzerine bir miktar baharat ve ince
kıyılmış dereotu ekleyip sıcak şekilde servis yapın.