Malzemeler
1 Adet Soğan
1 Demet Maydanoz
150 gr Mantar
2 Su Bardağı Et Suyu
Tuz, Karabiber
Yemeğin Tarifi
Soğanı kabuğunu soymadan ikiye bölün. Maydanozu yıkayıp ayıkladıktan
sonra yapraklı kısmı ile saplarını ayırın. Mantarları temizleyip
ayıklayın. Sap kısımlannı kesip ayırın ve bekletin. Diğer kısımlarını
ince dilimler halinde doğrayın.
Büyük
bir tencerede soğanların kesim yerlerini hafifçe kavurun. Maydanoz ve
mantar saplarını ilave edin. Et suyunu ekleyin. Kaynadıktan sonra
kapağını kapatarak 30 dak. kadar pişirin.
Çorbayı bir süzgeçten
geçirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.Servis yapmadan önce
dilimlediğiniz mantarları çorbaya ekleyip 5 dakika kadar pişirin.
Servis tabaklarına alıp maydanozla süsledikten sonra servis yapın.