Malzemeler
1 Su Bardağı Sarı Mercimek
1 Küçük Dana Kol Kemiği
5 Su Bardağı Su
2 Küçük Patates
2 Soğan
2 Havuç
1 Defne Yaprağı
1 Çay Kaşığı Nane
1 Çorba Kaşığı Un
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
1/2 Limon Suyu
Tuz, Karabiber, Kırmızıbiber
Yemeğin Tarifi
1 patates, 1 Soğan, 1 Havuç, kemik, defne yaprağı, mercimek ve suyu
düdüklü tencerede pişirelim. İnce bir süzgeçten geçirip başka bir
tencereye alarak haşlamaya devam edelim.
1
soğanı küçük küçük doğrayın. 1 havucu rendeleyin. Tavada sıvı yağı
ısıtıp soğan ve havucu kavurun. Nane ve unu ilave ederek karıştırın.
Hazırladığınız
sosu haşlanmakta olan çorbaya dökün. 10 dakika daha kaynatın. Tekrar
süzgeçten geçirip bir taşım daha kaynatın.Karabiber, kırmızıbiber le
limon ekleyip servis yapın.