Malzemeler
1/2 kg Kuşkonmaz
Haşlamak için :
1 litre su
50 gram tuz
1 limonun suyu
50 gram şeker
70 gram un,
75 gram margarin
1 adet orta boy soğan,
Bir tutam dereotu
2 çorba kaşığı çiğ krema,
tuz
Yemeğin Tarifi
1 litre suya, 50 gram tuz, bir limonun suyu, 50 gram şeker ilave ederek kaynamaya bırakın.
Su
kaynadıktan sonra kuşkonmazları suya atarak yarım saat haşlayın.
Piştikten sonra çıkartıp süzün. Soğuttuktan sonra ince küçük küpler
biçiminde doğrayın.
Başka bir tencerede margarin ile yemeklik
doğranmış soğanı kavurun. Unu ilave ederek, hafifçe sarartın, îçine
kepçe kepçe su ilave edin. Topaksız kıvam almasını sağlayın.
Hazırlanan
bu sosu çorba için kullanacağınız suya ilave edin. Kuşkonmazları
tencereye alın. Çorba kaynamaya başlayınca kremayı ve yeterli derecede
tuzu ilave ederek lezzetlendirin.
Doğranmış dereotunu üzerine doğrayarak servis yapın.