Malzemeler
200 gr Yağsız Kıyma
1 Çay Bardağı Sümüt (çok ince bulgur)
1 Tatlı Kaşığı Tuz ve Karabiber
Hamur İçin:
1 Su Bardağı Un
1 Çay Bardağı Tuz
1 Adet Yumurta
Biraz Ilık Su
1 Çay Bardağı Haşlanmış Nohut
1 Kg Kemik
Üzerine:
2 Kg Yoğurt
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1/2 Çorba Kaşığı Nane
Yemeğin Tarifi
Öncelikle köfteyi hazırlayın. Bunun için kıyma, sümüt, tuz ve
karabiberi karıştırın. Elinizle fındık büyüklüğünde parçalar koparıp
yuvarlayın. Sıvı yağda hafifçe kızartın.
Hamurunu
hazırlayın. Un, tuz, yumurta ve suyu karıştırarak yoğurun. Hamurdan
küçük bezeler koparıp oklavayla açın. Küçük ve ince olacak biçimde
kesin.
Kemikleri yıkayıp su dolu geniş bir tencereye koyun. Tuz
serpin. Kaynayınca, kemikleri tencereden alın. Çorbalık hamurları
katın. Hamur pişince, köfteleri ve nohutları da tencereye atın. Arada
bir karıştırıp, kaymak tutmasını engelleyin.
Daha sonra tencereyi
ateşten alın. Ilınınca yoğurdu karıştırın. 1 çorba kaşığı tereyağını
tavada eritin. Naneyle karıştırıp, çorbanın üzerinde gezdirin.