Malzemeler
1 lt Tavuk Suyu
150 gr Haşlanmış Tavuk Göğsü
1 Küçük Soğan
Ceviz Büyüklüğünde Zencefil
4 Çorba Kaşığı Soya Yağı
1/2 Demet Maydanoz
2 Çorba Kaşığı Soya Sosu
2 Yufka
1 Havuç
1 Sap Pırasa
1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
Tuz, Karabiber
Yemeğin Tarifi
Evde hazırlanmış tavuk suyunuz, yoksa bunun yerine et suyu tabletlerini
de kullanabilirsiniz. Tabletleri paketin üzerindeki tarife göre 1 lt
tavuk suyu elde edebilecek biçimde hazırlayın. Soğanı soyup küçük
küpler halinde doğrayın. Zencefili rendenin ince tarafı ile rendeleyin.
Bir tencerede 1 tatlı kaşığı soya yağını kızdırıp soğan ve zencefili
kavurun.
Tavuk
göğsünü çok küçük küpler halinde doğrayın. Maydanozu yıkayıp
ayıkladıktan sonra ince ince kıyın. Bir kasede maydanoz, et ve 1-2
çorba kaşığı soya yağını karıştırıp soğanlı karışıma ilave edin.
Tenceredeki karışımı soya sosu, tuz ve karabiberle tatlandırın.
Yufkaları
kareler halinde sekize bölün. Her bir kareye hazırladığınız soğanlı
karışımdan doldurun. Karelerin kenarlarını su ile nemlendirin ve iç
malzemeyi kapatacak şekilde birleştirip bükün. Büyük tencerede tuzlu su
kaynatıp yufka bohçalarını 2-3 dakika kadar haşayın. Haşlanmış
yufkaların suyunu süzün.
Havucu soyup ince şeritler halinde
doğrayın. Pırasayı ayıklayıp ince şeritler halinde doğrayın. Büyük bir
tencerede kalan soya yağını kızdırıp havuç ve pırasayı kavurun.
Tavuk suyunu ekleyin. Soya sosu ve zeytinyağını ilave edin. Yufka bohçalarını ekleyip servis yapın.