Malzemeler
1 Su Bardağı Buğday
1 Bütün Tavuk
12 Su Bardağı Su
1 Kase Konserve Bezelye
1 Kereviz
1 Havuç
1 Dal Taze Soğan
4-5 Dal Maydanoz
2 Çorba Kaşığı Domates
1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
4 Karabiber Tanesi
Yemeğin Tarifi
Buğdayı ayıklayıp yıkadıktan sonra geniş bir kaba alın. Üzerini geçecek
kadar su ilave edip yumuşaması için birkaç saat bekletin.
Kereviz, havuç ve taze soğanı soyup yıkadıktan sonra küçük küpler halinde doğrayın. Kerevizin yapraklarını ince ince kıyın.
Tavuğu
temizleyip bütün olarak tencereye alın. Doğradığınız sebzeleri ilave
edin. 12 su bardağı su, tuz ve karabiber tanelerini ekleyerek bir saat
kadar pişirin. Tavuk pişince tencereden çıkarıp bir tabağa alın.
Tencerede kalan suyunu kaynatıp bezelye, buğday ve domates suyunu ilave
edin. Kısık ateşte 50 dakika kadar pişirin.
Tavuğun etlerini
kemiklerden ayırıp ince şeritler halinde kesin. Çorbanın pişmesine
yakın tavuk etlerini ilave edin. İnce kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber
ve zeytinyağı ilave ettikten sonra bir taşım daha kaynatıp sıcak olarak
servis yapın.