Malzemeler
1 lt Tavuk Suyu
500 gr Haşlanmış Tavuk Göğsü
1 Soğan
1 Kereviz
100 gr Lahana
2 Çorba Kaşığı Margarin
300 gr Taze Fasulye
1/2 Su Bardağı Haşlanmış Kuru Fasulye
2 Çorba Kaşığı Biberiye
Tuz, Karabiber
Yemeğin Tarifi
Evde hazır tavuk suyunuz, yoksa bunun yerine et suyu tabletleri de
kullanabilirsiniz. Tabetleri paketin üzerindeki tarife göre 1 lt tavuk
suyu elde edebilecek biçimde hazırlayın. Soğanı soyup küçük küpler
halinde doğrayın. Kerevizi soyup küp küp doğrayın. Lahanayı yıkayıp
ayıkladıktan sonra ince şeritler halinde doğrayın. Bir tencerede
margarini eritip soğanı hafifçe kavurun. Kereviz ve lahanayı ilave
edin. Taze fasulyeyi ekleyin. Konserve fasulye kullanıyorsanız
tencereye ilave etmeden önce suyunu süzün. Tavuk suyunu tencereye ilave
edip 5-10 dakika kadar pişirin.
Tavuk
göğsünü küçük parçalar halinde doğrayın. Haşlanmış kuru fasulyenin
suyunu süzün. Gerek görürseniz fasulyeyi durulayın. Et ve kuru
fasulyeyi tencereye ekleyin. Çorbayı kaynatın.
Fasulyeli tavuk çorbasını biberiye, tuz ve karabiberle tatlandırıp servis yapın.
Dilerseniz
kuru biberiye yerine taze biberiye de kullanabilirsiniz. Bunun için
çorbayı pişirdikten sonra biberiyeyi yıkayıp ayıklayın ve ince ince
kıyıp çorbaya ilave edin.
Öneri: Kuru fasulyeyi haşlamak veya 1 gece
boyunca suda bekletmek istemiyorsanız bunun yerine konserve kuru
fasulye de kullanabilirsiniz. Konserve fasulyeyi yemeğin veya çorbanın
içine katmadan önce soğuk su ile durulayıp suyunu süzün.