Malzemeler
1 kg. kuşbaşı kuzu eti
30 adet arpacık soğanı
3 çorba kaşığı tereyağı
2 adet orta boy domates
2 adet havuç
250 gr. sultani
bezelye
Tuz, karabiber
Kırmızı pul biber
1/2 demet dereotu
Yemeğin Tarifi
Eti yıkayıp bir tencereye koyun. Tereyağı ile birlikte hafifçe kavurun.
Halka şeklinde doğranmış havucu ilave edin. Tencerenin kapağını
kapatıp, hafif ateşte et yumuşayıp suyunu çekene kadar 1 saat pişirin.
Et
suyunu çekince, kabukları soyulup iri doğranmış domates, havuç,
bezelye, arpacık soğanı, tuz, karabiber ve pul biberi ilave edin. Et
yumuşayıp, kendi yağına kalıncaya kadar hafif ateşte 1 -1,5 saat
pişirin. (Etin suyu azaldıkça en fazla 2 su bardağı ılık su
ekleyebilirsiniz.)
Arpacık soğanlı bahçıvan kebabını üzerine ince kıyılmış dereotu serptikten sonra sıcak olarak sefis yapın.