.talk4her

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
.talk4her

müzik dinle klip izle indir resim google yetkinforum video download youtube islamiyet ilahi


    Bahçıvan Kebabı

    AsiRuH
    AsiRuH
    yönetici
    yönetici


    Erkek
    mesaj sayısı : 9861
    Yaş : 36
    İş/meslek : xxxxx
    Kayıt tarihi : 27/09/08

    Bahçıvan Kebabı Empty Bahçıvan Kebabı

    Mesaj  AsiRuH Perş. Kas. 13, 2008 11:36 pm

    Bahçıvan Kebabı Ymk_81
    Malzemeler
    600 gr Kuzu kuşbaşı
    60 gr margarin
    150 gr Arpacık soğanı
    150 gr Havuç
    150 gr Bezelye
    200 gr Domates
    1 tatlı kaşığı Tuz
    150 gr Çalı fasulyesi
    150 gr Kabak
    50 gr Dolmalık biber
    1/2 demet Dereotu
    Baharat torbası
    2.5 bardak Su



    Yemeğin Tarifi

    Ön hazırlık olarak arpacık soğanlarını ayıklayıp, bütün olarak bırakın.
    Havucu kazıyın. İri zar biçimi doğrayın. Bezelyeyi ayıklayın. Domatesi,
    kabuklarını soyup çekirdeklerini temizledikten sonra, iri zar biçimi
    doğrayın. Çalı fasulyesinin kılçıklarını ayıklayın. Kabağı kazıyın.
    Dolmalık biberin sap ve çekirdekli kısımlarını alıp, atın. Her üç
    sebzeyi de, havuçta olduğu gibi, iri zar biçimi doğrayın.
    Dereotunu
    yıkayıp iyice kuruladıktan sonra, ince kıyın. Yağın üçte birini oıta
    boy bir tencerede, otta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca arpacık
    soğanı, havuç ve çalı fasulyesini ilave edip. ara sıra karıştırarak,
    3-4 dakika sote edin. Dolmalık biber ve kabağı da katıp, birkaç dakika
    daha sote ettikten sonra, tencereyi ateşten alın.
    Kalan yağı, büyük
    bir tencerede, oıta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca, kuşbaşı
    doğranmış kuzu etini ilave edin. Ateşi açın. Etleri bir kevgirle ara
    sıra karıştırarak, 5-6 dakika, pembeleşinceye kadar sote edin. Domatesi
    katın. Ara sıra karıştırmaya devam ederek, birkaç dakika daha pişirin.
    Tuzunu
    koyup, karıştırın. Sebzeleri katın. Baharat torbasını ekleyin. Suyunu
    ilave edip, bir taşım kaynatın. Bu arada tencerenin üzerinde oluşan
    kefi, bir kevgirle alıp, atın.
    Ateşi kısın. Tencerenin kapağını
    sıkıca örtün. Kebabı, ağır ateşte 25-30 dakika, etler yumuşayıncaya
    kadar pişirin. Bu süre içinde, ara sıra tencerenin kapağını açıp,
    etlerin pişip pişmediğini kontrol edin. Gerekirse pişirme süresini
    uzatın.

      Forum Saati Perş. Mayıs 09, 2024 9:05 pm