.talk4her

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
.talk4her

müzik dinle klip izle indir resim google yetkinforum video download youtube islamiyet ilahi


    Çardak Kebabı (4 Kişilik)

    AsiRuH
    AsiRuH
    yönetici
    yönetici


    Erkek
    mesaj sayısı : 9861
    Yaş : 36
    İş/meslek : xxxxx
    Kayıt tarihi : 27/09/08

    Çardak Kebabı (4 Kişilik) Empty Çardak Kebabı (4 Kişilik)

    Mesaj  AsiRuH Perş. Kas. 13, 2008 11:46 pm

    Çardak Kebabı (4 Kişilik) Ymk_223
    Malzemeler
    1/2 kg. Kuşbaşı Kuzu Eti
    2 Baş Soğan
    4 Diş Sarmısak
    2 Domates
    3 Sivribiber
    2/3 Su Bardağı Süt
    5 Çorba Kaşığı Un
    1 Yumurta
    Tuz, Karabiber
    Kekik
    1 Dilim Taze Kaşar
    Ketçap ya da Salça



    Yemeğin Tarifi

    Öncelıkle kuşbaşı kuzu etini; soğan, sarmısak, domates, biber ile su,
    tuz ve yağını ekleyerek pişirin. Pişen etleri süzerek başka bir kaba
    alın ve kekikleyin.
    Unu,
    yumurtayı ve sütü iyice çırpın. Un topakları kalmamasına dikkat edin.
    Krep hamurundan bir kepçe alarak az yağlanmış teflon tavada 3 dakika
    bir tarafını, 3 dakika diğer tarafını olmak üzere pişirin. Tarifler
    dört kişilik verildiğinden 4 krep yeterli olacaktır.
    Krebi bir
    kaseye koyarak pişen etleri içine yerleştirin. Kasenin dışında kalan
    krep hamuruyla ağzını kaptın. Kaseyi ters çevirerek tepsiye yerleştirin.
    Kreplerin
    üzerine krep bohçasının büyüklüğünde bir dilim taze kaşar koyun.
    Peynirin üzerine bir miktar salça ya da ketçap koyarak 150 derece
    fırında peynir eriyene kadar pişirin.

      Forum Saati Perş. Mayıs 09, 2024 8:37 am