Malzemeler
500 gram kıyma (yağsız)
750 gram ıspanak
1 yumurta
2 kaşık sıvıyağ
4 dilim bayat ekmek içi
2-3 diş sarımsak
1 soğan
1 kaşık un
1 kaşık salça
bir buçuk bardak et suyu
kimyon, karabiber, yenibahar, tuz
2 yumurta (ıspanak için)
1 çay bardağı kaşar rendesi veya bir paket kaşar peyniri
2 domates
Yemeğin Tarifi
Kıymayı büyük bir tepsiye alın. Bayat ekmek içini ufalayarak yumurtayı
kırın. Soğanı rendeleyin, baharatları ekleyin ve tuzunu ayarlayın.
Köfte harcını yoğurun. Ispanaklı harç için, ıspanakları ayıklayıp, bol
suda yıkayın, kendi suyu ile haşlayın.
Yumurtaları
kırıp, tuzu atın ve ıspanakları doğrayıp yumurtalarla karıştırın. Bir
kaşık sıvı yağda, küçük küpler şeklinde doğradığınız soğanı kavurun.
Bir kaşık salçayı ve bir kaşık unu ilave edin. Biraz çevirip, et suyunu
ilave edin. Tuzunu ayarlayın ve ateşten alın. Bu sosu bir kenara koyun.
Hazırlanan
köfte harcını altı parçaya bölün. Her birini önce yuvarlayın, baş
parmak yardımı ile iç kısmını oyup çanak şekli verin. Yağlanmış bir
tepsiye dizip, orta ısılı fırında 15 dakika pişirin. Fırından alın.
Hazırladığınız köftelerin iç kısımlarına ıspanaklı harcı doldurun. Domatesleri dilimleyin.
Bu
dilimlerle köftenin üzerine kapak yapın. Son olarak, kaşar rendesini
serpin. Eğer çedar peyniri kullanacaksanız, yıldız ya da üçgen şekiller
verebilirsiniz. Hazırladığınız sosu ıspanaklara değdirmeden tepsinin
dibine dökün.
Tekrar fırına sürün. Peynir biraz eriyinceye kadar
fırında pişirin. Bu dekoratif ıspanak yemeğini, dilerseniz pilavla veya
püre ile servis yapabilirsiniz.