Malzemeler
200 gram hindi göğüs
1 adet küçük soğan
Tuz, karabiber, köfte baharatı
2 adet dolmalık yeşil biber
2 adet orta boy havuç
Yemeğin Tarifi
Hindi göğsü haşlayın. Haşlanan hindi etini parçalara bölüp blendıra
atın. Soğanı soyup onu da hindinin üzerine ekleyin ve birlikte
parçalayın. Üzerine tuz, karabiber ve köfte baharatını ilave edip
karıştırın. Karışımı köfte gibi yuvarlayıp yassıltın.
Yağsız
tavada her iki tarafını da pişirin. Yeşil biberlerin çekirdeklerini
çıkarın, dilimleyin. Havuçların da kabuklarını soyup uzunlamasına
dilimleyin. Biberleri ve havuçları da yağsız tavada ters yüz ederek
pişirin.
Hafif yumuşayana dek pişirdiğiniz biber ve havuçları köftelerin yanına dizip servis yapın.