Malzemeler
Kereviz Yaprağı
1 Adet Kereviz
100 gr Körpe Havuç
2 Kutu Soyulmuş Domates Konservesi (800 gr)
7 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
200 gr Arpacık Soğanı
4 Diş Sarmısak
Tuz, Karabiber
80 gr Ceviz İçi
80 gr Kurutulmuş Domates
2 Dilim Tost Ekmeği
1/2 Demet Maydanoz
1 Küçük Demet Fesleğen
4 Adet Ançuez Fileto
500 gr Dana Kıyma
1 Adet Yumurta
5 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
Yemeğin Tarifi
Kereviz yapraklarını yıkayın, kurulayın ve incecik doğrayın. Havuç ve
kerevizi ayıklayıp mutfak robotunda kıyın. Soyulmuş domatesleri süzüp
suyunu bir kaba toplayın ve doğrayın.
Soğanları
kıyın. Soğanların yarısını, 2 diş ezilmiş sarmısağı, havucu, kerevizi
ve domates parçalarını 4 yemek kaşığı zeytinyağında kavurun. Domates
suyunu ilave edin, toz ve karabiber koyup 30 dakika hafif ateşte
pişirin.
Cevizleri ince doğrayın, kurutulmuş domatesleri kıyın.
Kalan soğan, sarmısak ve cevizleri 3 yemek kaşığı zeytinyağında
çevirin. Tost ekmeğini doğrayın ve mutfak robotunda ufalayın. Maydanoz,
fesleğen ve ançuezleri de incecik kıyın.
Kıymayı yumurta, tost
ekmeği, kurutulmuş domates, cevizli karışım, maydanoz, fesleğen ve
ançuezleri yoğurun, yoğururken tuz ve karabiber ilave edin.
Kıymalı karışımdan 16 köfte hazırlayın. Kızgın yağda ve orta ateşte kızartın.
Köfteleri sıcak domates sosunun üzerine koyun, üstlerine kereviz yaprakları serpiştirip servis yapın.