.talk4her

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
.talk4her

müzik dinle klip izle indir resim google yetkinforum video download youtube islamiyet ilahi


    Ispanaklı Çanak Köfte (6 Kişilik)

    AsiRuH
    AsiRuH
    yönetici
    yönetici


    Erkek
    mesaj sayısı : 9861
    Yaş : 36
    İş/meslek : xxxxx
    Kayıt tarihi : 27/09/08

    Ispanaklı Çanak Köfte (6 Kişilik) Empty Ispanaklı Çanak Köfte (6 Kişilik)

    Mesaj  AsiRuH Paz Kas. 16, 2008 6:47 pm

    Ispanaklı Çanak Köfte (6 Kişilik) Ymk_518
    Malzemeler
    500 gram kıyma (yağsız)
    750 gram ıspanak
    1 yumurta
    2 kaşık sıvıyağ
    4 dilim bayat ekmek içi
    2-3 diş sarımsak
    1 soğan
    1 kaşık un
    1 kaşık salça
    bir buçuk bardak et suyu
    kimyon, karabiber, yenibahar, tuz
    2 yumurta (ıspanak için)
    1 çay bardağı kaşar rendesi veya bir paket kaşar peyniri
    2 domates



    Yemeğin Tarifi

    Kıymayı büyük bir tepsiye alın. Bayat ekmek içini ufalayarak yumurtayı
    kırın. Soğanı rendeleyin, baharatları ekleyin ve tuzunu ayarlayın.
    Köfte harcını yoğurun. Ispanaklı harç için, ıspanakları ayıklayıp, bol
    suda yıkayın, kendi suyu ile haşlayın.
    Yumurtaları
    kırıp, tuzu atın ve ıspanakları doğrayıp yumurtalarla karıştırın. Bir
    kaşık sıvı yağda, küçük küpler şeklinde doğradığınız soğanı kavurun.
    Bir kaşık salçayı ve bir kaşık unu ilave edin. Biraz çevirip, et suyunu
    ilave edin. Tuzunu ayarlayın ve ateşten alın. Bu sosu bir kenara koyun.
    Hazırlanan
    köfte harcını altı parçaya bölün. Her birini önce yuvarlayın, baş
    parmak yardımı ile iç kısmını oyup çanak şekli verin. Yağlanmış bir
    tepsiye dizip, orta ısılı fırında 15 dakika pişirin. Fırından alın.
    Hazırladığınız köftelerin iç kısımlarına ıspanaklı harcı doldurun. Domatesleri dilimleyin.
    Bu
    dilimlerle köftenin üzerine kapak yapın. Son olarak, kaşar rendesini
    serpin. Eğer çedar peyniri kullanacaksanız, yıldız ya da üçgen şekiller
    verebilirsiniz. Hazırladığınız sosu ıspanaklara değdirmeden tepsinin
    dibine dökün.
    Tekrar fırına sürün. Peynir biraz eriyinceye kadar
    fırında pişirin. Bu dekoratif ıspanak yemeğini, dilerseniz pilavla veya
    püre ile servis yapabilirsiniz.

      Forum Saati C.tesi Kas. 16, 2024 6:39 am