Malzemeler
400 gram kekik ve baharatla hazırlanmış köfte
18 adet 30 gramlık pide
200 gram patates püresi
1 su bardağı et suyu
50 gram tereyağı
Domates sosu
Yoğurt sosu
Yemeğin Tarifi
Küçük hamburger köftesi şeklinde hazırladığınız köfteleri ızgarada
pişirin. Tereyağını bir tavada eritin. Pideleri tereyağında alt üst
ederek kızartın. Et suyu ve biraz domates sosu ilave edin. Servis
tabağına alın. Izgara köfteleri üzerine dizin.
Köftenin
üzerine patates püresi yayın. Yanında ılık yoğurt sosuyla servis yapın.
Domates sosu için ince kıyılmış 1 adet soğan ve 1-2 diş sarımsağı 1
çorba kaşığı margarinde sote edin. Rendelenmiş domatesi ilave edin.
Salçayı ekleyip ezin.
Defne yaprağı ve tuz ekleyerek pişirin. Servis
yapmadan önce defne yapragını çıkartın. Yoğurt sosu için süzme yoğurt,
4 diş dövulmüş sarmısak, 2 tatlı kaşığı tereyağı ve biraz karabiberi
bir kapta spatulayla karıştırın.