Bademli Balık Kebabı Hitskin_logo Hitskin.com

Bu Hitsikin.com temayı önceden görmekte fırsat veriyor.
Tema yerleştirmekTemanın fişine geri dönmek

.talk4her
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Bademli Balık Kebabı

Aşağa gitmek

Bademli Balık Kebabı Empty Bademli Balık Kebabı

Mesaj  AsiRuH Perş. Kas. 13, 2008 11:35 pm

Bademli Balık Kebabı Ymk_69
Malzemeler
1 Kg Balık
3 çorba kaşığı Un
60 gr margarin
1 tatlı kaşığı Tuz
1/2 tatlı kaşığı Karabiber
150 gr Soğan
250 gr Domates
50 gr Badem
400 gr Patates
1/2 demet Maydanoz
2-3 bardak Su
1 küçük yaprak Defne



Yemeğin Tarifi

Ön hazırlık olarak balığı temizleyin. Bunun için keskin bir bıçakla
karnını yarın. İç organlarını çıkarıp, atın. Galsemalarını da çıkarıp,
atın. Varsa pullarını kazıyın. Eğer büyük balık kullanıyorsanız, fileto
çıkarıp, kuşbaşı büyüklüğünde parçalar halinde doğrayın. Küçük
balıkları bütün olarak bırakın.
Soğanı
ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın. Domatesleri, kabuklarını
soyup çekirdeklerini temizledikten sonra, iri zar biçimi doğrayın.
Bademi küçük bir kaba koyun. Üzerini örtecek kadar su ilave edin. Orta
ateşte birkaç dakika kaynatın. Kabı ateşten alıp, suyu süzün.
Bademlerin üzerinden soğuk su geçirin. Kabuklarını soyup, atın. Badem
içlerini bir kenarda saklayın.
Patatesi soyup, iri zar biçimi doğrayın. Maydanozu, yıkayıp iyice kuruladıktan sonra, ince kıyın.
Unla
tuzu karıştırın. Balıkları bu karışıma bulayın. Fazla unlarını
silkeleyip, atın. Yağın yarısını orta boy bir tencerede, orta ateşte
eritin. Yağ kızmaya başlayınca unlanmış balıkları koyup. 5-6 dakika,
birkaç kere alt üst ederek kızartın. Kızarmış balıkları bir kaba
aktarın. Tenceredeki yağı dökün.
Aynı tencerede, kalan yağı orta
ateşte eritin. Yağ kızınca soğan ve ayıklanmış badem içlerini koyup,
bir kaşıkla sık sık karıştırarak, birkaç dakika, bademler sararıp
soğanlar pembeleşmeye başlayıncaya kadar pişirin. Kaba domatesleri
ilave edin. Yine ara sıra karıştırarak, birkaç dakika daha pişirin.
Balığı
ve patatesi tencereye koyun. Biberini serpin. Maydanozu serpiştirin.
Balıkların üzerini örtecek kadar su ilave edin. Defneyi koyun. Ateşi
kısın. Tencerenin kapağını sıkıca örtün. Bademli balık kebabını,
kullandığınız balığın cinsine bağlı olarak, 10 ila 15 dakika arasında,
balık pişinceye kadar ateşte tutun. Gerekirse, pişirme süresini uzatın.
AsiRuH
AsiRuH
yönetici
yönetici

Erkek
mesaj sayısı : 9861
Yaş : 36
İş/meslek : xxxxx
Kayıt tarihi : 27/09/08

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz