1 - Pancar: Pancarı kırmızı ıspanak gibi düşünün. A ve B vitamini zengini. Ayrıca doğal kırmızı rengi kanserle mücadele yardımcısı. Çiğ veya salataya rendeleyerek tüketin. Pişirmek antioksidan özelliğini azaltıyor.
2- Lahana: İçerdiği "sulforaphan" adı verilen kükürt enzimleriyle tümör oluşumunu engelleyen bir besin kaynağı. Uzakdoğulular gibi lahana salatası olarak ya da burger sandiviçlerde olduğu gibi gevrek şekilde tüketilmesi tavsiye ediliyor.
3- Pazı: Özellikle İsviçre pazısı (Swiss chard) türü tavsiye ediliyor. İçerdiği karotenlerle ihtiyar gözlere bire bir. Küçük parçalar halinde zeytinyağına doğranarak yenilmeli.
4 - Tarçın: Kan şekeri ve kolesterol kontrolü için çok faydalı. Kahvenize çayınıza ya da kahvaltıda tükettiğiniz sütlü gevreğinize serperek tüketin.
5 - Nar suyu: Tansiyonu düşürür oksitlenmeyi önler. Başka bir şeyle karıştırmadan doğrudan için.
6 - Kuru erik: Kanser savaşçısı antioksidan deposu.
7- Kabak çekirdeği: Kabağın en besleyici kısmı çekirdeğidir. Magnezyum deposu. Erken ölüm riskini azaltan mineral değeri yüksek.
8 - Sardalye balığı: Dr Bowden bunu konservede sağlık olarak nitelendiriyor. Kalsiyum içeren kurşunsuz "omega 3" adlı yağ asidi oranı yüksektir. Demir magnezyum fosfor potasyum çinko bakır manganez ve bunların yanı sıra B vitamini deposu. Sade ya da salata ile yiyebilirsiniz. Zeytinyağı ya da sardalye yağı ile karıştırın.
9- Zerdeçal: Hint safranı da denilen bir tür zencefil. Kansere karşı oldukça yararlı bir besin. Yağda pişmiş yumurtaya serpilerek ya da herhangi bir sebze yemeğine katılarak yenilebilir.
10 - Donmuş yaban mersini: Dondurmak birçok besinin besin değerini azaltırken yaban mersini dondurarak çok uzun yıllar muhafaza edildiği halde değerini kaybetmiyor. Başta Alzheimer olmak üzere birçok hastalığa karşı ilaç. Yoğurtla karıştırarak çikolatalı soy süte bademle beraber serpilerek tüketilebilir.
11 - Konserve kabak: Düşük kalorili bir sebze konservesi. A vitamini deposu. Biraz tereyağı ve üzerine tarçın ve hindistancevizi tozu serperek tüketebilirisiniz
2- Lahana: İçerdiği "sulforaphan" adı verilen kükürt enzimleriyle tümör oluşumunu engelleyen bir besin kaynağı. Uzakdoğulular gibi lahana salatası olarak ya da burger sandiviçlerde olduğu gibi gevrek şekilde tüketilmesi tavsiye ediliyor.
3- Pazı: Özellikle İsviçre pazısı (Swiss chard) türü tavsiye ediliyor. İçerdiği karotenlerle ihtiyar gözlere bire bir. Küçük parçalar halinde zeytinyağına doğranarak yenilmeli.
4 - Tarçın: Kan şekeri ve kolesterol kontrolü için çok faydalı. Kahvenize çayınıza ya da kahvaltıda tükettiğiniz sütlü gevreğinize serperek tüketin.
5 - Nar suyu: Tansiyonu düşürür oksitlenmeyi önler. Başka bir şeyle karıştırmadan doğrudan için.
6 - Kuru erik: Kanser savaşçısı antioksidan deposu.
7- Kabak çekirdeği: Kabağın en besleyici kısmı çekirdeğidir. Magnezyum deposu. Erken ölüm riskini azaltan mineral değeri yüksek.
8 - Sardalye balığı: Dr Bowden bunu konservede sağlık olarak nitelendiriyor. Kalsiyum içeren kurşunsuz "omega 3" adlı yağ asidi oranı yüksektir. Demir magnezyum fosfor potasyum çinko bakır manganez ve bunların yanı sıra B vitamini deposu. Sade ya da salata ile yiyebilirsiniz. Zeytinyağı ya da sardalye yağı ile karıştırın.
9- Zerdeçal: Hint safranı da denilen bir tür zencefil. Kansere karşı oldukça yararlı bir besin. Yağda pişmiş yumurtaya serpilerek ya da herhangi bir sebze yemeğine katılarak yenilebilir.
10 - Donmuş yaban mersini: Dondurmak birçok besinin besin değerini azaltırken yaban mersini dondurarak çok uzun yıllar muhafaza edildiği halde değerini kaybetmiyor. Başta Alzheimer olmak üzere birçok hastalığa karşı ilaç. Yoğurtla karıştırarak çikolatalı soy süte bademle beraber serpilerek tüketilebilir.
11 - Konserve kabak: Düşük kalorili bir sebze konservesi. A vitamini deposu. Biraz tereyağı ve üzerine tarçın ve hindistancevizi tozu serperek tüketebilirisiniz