1-Öncelikle olayı uygulayacağımız arabayı seçiyoruz...
2- Lasso Tool
ların herhangi biriyle neon işlemi uygulamak istediğimiz yerin
üzerini, yani marşpiyer'i kapı kolunun biraz altına kadar
seçiyoruz. (Tampon altına uygulama için bütün
tamponu seçmeniz gerekmektedir)
3- Resim 2 deki seçtiğimiz alanı Copy-Paste (Ctrl+c sonra Ctrl+v) yaparak Layer pencersinde yeni bir Layer Oluşturuyoruz resim 3 teki gibi...
4- Layer penceresinde Backround u seçiyoruz. Ondan sonra elimize Line Tool'u alıyoruz(Resim 4 teki gibi). Sonra istediğimiz yerin üzerine bir şerit halinde, sınırları belli olarak çekiyoruz.
5- Şeridimiz çektikten sonra Layers penceresinde Shape1
oluşacak. Bu Shape 1 in Backround ile Layer 1 in arasında olmasına
dikkat edin. Arasında değilse elinizde sürükle bırak
yöntemiyle arasına getiriniz.
6- Sonra Layers penceresindeki Shape 1 in üzerine sağ tıklayarak Blending Options'ı seçiyoruz.
7-Yeni açılan pencerede Outer Glow Kutusuna tik koyuyor ve Outer Glow sekmesini açıyoruz. Renk seçimimizi yapıyoruz. Ayarları resimdeki gibi yapabilirsiniz. Yada preview olara istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.
Ve son Hali... Ben Ön tampon altında uyguladım Aynı işlemi. İyi denemeler...
2- Lasso Tool
ların herhangi biriyle neon işlemi uygulamak istediğimiz yerin
üzerini, yani marşpiyer'i kapı kolunun biraz altına kadar
seçiyoruz. (Tampon altına uygulama için bütün
tamponu seçmeniz gerekmektedir)
3- Resim 2 deki seçtiğimiz alanı Copy-Paste (Ctrl+c sonra Ctrl+v) yaparak Layer pencersinde yeni bir Layer Oluşturuyoruz resim 3 teki gibi...
4- Layer penceresinde Backround u seçiyoruz. Ondan sonra elimize Line Tool'u alıyoruz(Resim 4 teki gibi). Sonra istediğimiz yerin üzerine bir şerit halinde, sınırları belli olarak çekiyoruz.
5- Şeridimiz çektikten sonra Layers penceresinde Shape1
oluşacak. Bu Shape 1 in Backround ile Layer 1 in arasında olmasına
dikkat edin. Arasında değilse elinizde sürükle bırak
yöntemiyle arasına getiriniz.
6- Sonra Layers penceresindeki Shape 1 in üzerine sağ tıklayarak Blending Options'ı seçiyoruz.
7-Yeni açılan pencerede Outer Glow Kutusuna tik koyuyor ve Outer Glow sekmesini açıyoruz. Renk seçimimizi yapıyoruz. Ayarları resimdeki gibi yapabilirsiniz. Yada preview olara istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.
Ve son Hali... Ben Ön tampon altında uyguladım Aynı işlemi. İyi denemeler...