.talk4her

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
.talk4her

müzik dinle klip izle indir resim google yetkinforum video download youtube islamiyet ilahi


    Ağız kokusunu çözen 10 gıda

    AsiRuH
    AsiRuH
    yönetici
    yönetici


    Erkek
    mesaj sayısı : 9861
    Yaş : 36
    İş/meslek : xxxxx
    Kayıt tarihi : 27/09/08

    Ağız kokusunu çözen 10 gıda Empty Ağız kokusunu çözen 10 gıda

    Mesaj  AsiRuH Cuma Mart 27, 2009 8:48 pm

    Uzmanlar, tüketilen kereviz, peynir, balık ve yeşil
    çay gibi hayvansal ve bitkisel besinlerin dişleri
    güçlendirirken, ağız kokusunu da giderdiğine dikkat
    çekiyor.



    Kereviz: Kereviz dişleri iki yolla korur. Kereviz ekstra
    çiğnemeyi gerektiren bir yiyecektir. Bu ekstradan
    tükürük salgılamayı sağlar, bu da
    çürüklere neden olan bakterileri etkisiz kılar. Buna
    ilaveten lifli ya da sert yapıdaki doğal yiyecekler dişetlerine masaj
    yapar ve diş aralarını temizler.



    Peynir: Peynir dişler için birden çok yarar sağlar. İlk
    olarak ağzın PH dengesini ayarlamaya yardımcı olur. Aynı zamanda
    çürüklere karşı koruyup, yeni
    çürükler oluşmasını engeller. Özellikle şekerli
    gıdalar alındıktan sonra yenilecek bir parça peynir, şekerin
    dişleri çürütme etkisini giderme açısından son
    derece önemli.



    Yeşil Çay: Yeşil çayda bulunan katesin maddesi ağızdaki
    bakterilerin yok olmasına yardımcı olurken aynı zamanda kansere karşıda
    etkili olur. Dolayısıyla ağız kanserlerine karşıda etkili bir maddedir.
    Bu madde aynı zamanda kötü ağız kokusuna neden olan
    bakterileri de ağızdan uzaklaştırmaya yardımcı olur.



    Kivi: Vitamin C eksikliği dişetleri hassaslaştırabilir, bakterilere
    karşı daha dirençsizleştirebilir. Bu durumda da periodontal
    rahatsızlığa yakalanabilirsiniz. Bu durumla karşılamamak için
    yeterince C vitamini almalısınız ve bunun için kiviyi
    seçebilirsiniz, çünkü kivi diğer meyvelere
    göre daha fazla vitamin C içerir.



    Yoğurt: Kalsiyum açısından zengin olan yoğurdun dişlere olan
    faydaları saymakla bitmez. Kalsiyum periodontal rahatsızlığı olan
    kişilerdeki diş kökleri iltihaplı cep sayısını azaltır. Kalsiyum,
    periodontal rahatsızlık dolayısıyla oluşmuş sallantılı ve gevşek
    dişleri iyileştirmede yardımcı olur. Kalsiyum, diş kayıplarını
    önlemeye yardım eder. Eğer sizde diş sağlığınızı
    düşünüyorsanız, kalsiyum deposu olan yiyecekleri tercih
    edin.



    Maydanoz: Ağız kokusuna neden olan yiyecekleri tükettikten sonra
    biraz maydanoz çiğnemek hoş bir ağız kokusuna sahip olmanıza
    yardımcı olacaktır. Bu sayede ise kötü ağız kokusu maydanoz
    sayesinde hoş bir kokuya dönüşür.



    Çilek: Çilek dişlere ve dişetlerine iyi gelir. Aynı
    zamanda diş taşlarından doğal yöntemle kurtulmanın
    formülünü taşımaktadır. İçinde bulunan
    çeşitli asitler diş diplerinde biriken taşları eritir. Diş
    taşlarının oluşumunu engeller.



    Kuru Yemişler: Kuru yemişler ve çekirdekler dişi kaplayarak
    bakterilere karşı koruyucu bir tabaka oluşturan doğal yağlar
    içerirler. Bu yağlar diş minesinin güçlenmesine
    yardımcı olarak çürümelere karşı daha dayanıklı
    olmasını sağlar ve çekirdekleri de kalsiyum içerir.



    Elma: Elma, kabukla yenilmesi bir yandan dişlerin kuvvetlenmesini
    sağlarken, diğer yandan da içerisindeki maddelerle dişleri
    temizler. Elma, havuç gibi meyveleri ısırarak yenilmesi tavsiye
    edilir.



    Balık: Balığın içeriğindeki fosfor, kemik ve diş dokusunun teme
    maddelerinden bir tanesidir. Bunlarda dişleri sertleştiren fosfor
    bulunmaktadır. Dolayısıyla daha sağlıklı dişler için haftada bir
    kez balık tüketilmelidir.

      Forum Saati C.tesi Kas. 16, 2024 12:46 am