Doğa bir eczane gibidir! Tahıl, sebze ya da meyvelerde bulunan
çeşitli maddeler, vitaminler;depresyondan tansiyona
birçok hastalığa iyi gelir. Urfa`nın acı pul biberinin cilde
yararlı, teni güzelleştiren maddeler içerdiğini,
İlaçta aspirin neyse, yiyecekler içinde elmanın da o,
olduğunu söyleyen Londra Üniversitesi uzmanlarının
hazırladığı doğal savaş programında hangi hastalığa karşı neler yemeniz
gerektiği anlatılıyor.
GRİP
Satsuma: (Küçük portakal) İçerdiği folik asit
ve C vitamini sayesinde öksürüğü ve kanlı
tükürükleri keser. Ayrıca kan pıhtılaşmasına karşı en
etkin doğal yiyecek olduğu için ileri yaşlarda felç ya da
kalp krizi riskini de azaltır.
Tarçın: (Yemeklere girmiş olabilecek E-coli bakterisinin
vücutta yayılmasını engeller. Mideyi düzene sokar. Kusmayı
engeller. Hatta bal ya da limon suyuyla birlikte alındığında boğazdaki
yanmaları keser.
Hardal: ( İçindeki singrin maddesi, midenin gaz
çıkarmasına yardımcı olur. Sindirim sistemini düzenler,
mide ağrılarını giderir. En fazla bir çay kaşığı alınmalıdır.
Nane: (İçerdiği mentol, midenin normalleşmesine neden olur.
Vücuda giren grip mikrobuna karşı savaştığı gibi, ileri yaşlarda
ülsere yakalanma riskini de azaltır. Nane çayı, baş ağrısı,
grip, stres gibi hastalıkların yanı sıra mide yanmasına da bire birdir.
DEPRESYON
Avokado: ( Sindirimi çok rahat olan bu meyvayı özellikle
yeni doğmuş bebeklerin ilk maması olarak tavsiye ederiz.
İçerdiği E vitamini kalbe iyi gelir, yüksek potasyum da
dinç tutar ve insanı depresyona sokan uyuşukluluk ve rahatlığı
üzerinden atar. Vücudun kolesterol oranını ayarlar. Teninizin
sürekli hücre yenilemesine neden olur. (Zayıflamak isteyenler
dikkat: Yağ oranı bir çikolata kadar yüksek olan avokadoyu
yememenizi öneririz.)
Çikolata: ( Sütlü çikolataları tercih edin.
Çünkü içerdiği kakao yağı, magnezyum, E
vitamini beynin kendisini yenilemesine ve psikolojik rahatlık
sağlamasına yardımcı olur. Migreni olanlar çikolatadan uzak
durmalıdır.
İstiridye: ( İçindeki demir, sperm sayısını ve insanın seks
gücünü artırır. A, B12 ve C vitaminleri içerir.
Beyin için en faydalı yiyecek olan istiridye, enerji verir.
(Dikkat: Kolesterol oranı birçok balığın iki katıdır.)
Patates: ( Orta boy bir patates,bir insanın bir gün içinde
alması gereken C vitaminini içerir. Beyindeki serotonin adlı
kimyasal maddenin kendisini yenilemesini sağlar.
İDRAR YOLLARI
Nane: İdrar söktürücü özelliğe sahiptir.
İçerdiği mentol, midenin normal işlevini görmesine neden
olur. Vücuda giren grip mikrobunakarşı savaştığı gibi, ileri
yaşlarda ülsere yakalanma riskini de azaltır. Sabahları mide
bulantısını keser. Nane çayı, baş ağrısı, stres gibi
hastalıkların yanı sıra mide yanmasına da bire birdir. Ancak nane
çayını aç karnına değil, tok karnına içiniz.
Elma: İçindeki C vitamini ve pektin oldukça faydalıdır.
Kolesterolü düşürür, sindirim sistemini
düzenler ve idrar ve hacet yollarındaki sorunları giderir.
Kepekli ekmek: B3 vitamini, demir, potasyum ve folik asit
içerir. Çok fazlası idrar yollarına zarar verirken,
günde 2 dilim yemek iyi gelir.
ALERJİ
Kayısı: İçindeki betakarotene adlı madde hücrelere saldıran
molekülleri kontrol altına alarak,kanseri önler. Bir kayısı
ne kadar parlaksa, içindeki betakarotene oranı o kadar
yüksektir. İçerdiği kalsiyum ve magnezyum, gırtlak
yanmalarını engeller. Kuru kayısıya rengi bozulmasın diye eklenen
sülfür dioksit, astım gibi alerjilere iyi gelir.
HEMOROİD (BASUR)
Hindistan cevizi: İçerdiği myristin adlı madde kusmayı engeller,
basur tedavisinde birebirdir. (Dikkat! Ancak fazlası basur için
tehlikelidir.)
KARIN AĞRISI
Papatya çayı: Bağırsak yollarında toplanan gazı çıkartır, sindirim sistemini düzenler, mide ağrısını keser.
KARACİĞER
Enginar: Cynarine adlı madde sayesinde en sert yiyecekleri dahi
sindirimine yardımcı olur.Karaciğer hastalarının yanı sıra romatizma,
artirit ve gut hastalığına yakalananlarla, hamilelere şiddetle tavsiye
ederiz.
Meyan kökü: Dünya üzerinde birçok kabile
yüzyıllardır ülser, artirit, bronşit ve karaciğer
rahatsızlıklarına karşı meyan kökünü "doğal ilaç"
olarak kullanır. Adrenalini yükseltir, insanın strese girmesini
engeller, kan basıncını düşürür.
Zerdeçal: Karaciğer rahatsızlıklarının yanı sıra sindirime de yardımcı olur.
DİŞ
Ekmek: Şekerli yiyecek yenildiğinde içindeki asitler dişlere her
20 dakikada bir saldırır. Ekmek,dişleri korur. Gün boyunca 6 ila
11 dilim ekmek yiyin.
Meyve: (Her çeşit) Günde 2 ila 4 öğün meyve tüketin.
Sebze: (Her çeşit) Günde 3 ila 5 öğün tüketin.
Yoğurt veya beyaz peynir: Eğer yemekler arası atıştırırken diş
sağlığınızı düşünüyorsanız,kalsiyum deposu olan bu iki
yiyeceği tercih edin.
Muz: Yüksek miktarda karbonhidrat içerir. Zengin bir
potasyum kaynağıdır. Bu mineral, kalbin düzenli olarak
çalışmasını ve tansiyonun düzenli olmasını sağlar.
TANSİYON
Rezene: İçerdiği potasyum sayesinde tansiyonu düzenler.
Sağlıklı kan hücreleri için gerekli olan folik asidi de bol
miktarda bulundurur. Rezene çayı sindirim için iyidir.
Tahıl: Kan damarlarını gevşeten ve rahatlatan bir tür fotosentez
kimyasal maddesi içeriyor. Bu sayede kanın damarlardan daha
rahat geçmesini sağlıyor. Tahıl yemek sebzelere oranla
vücutta daha fazla kalori yakılmasını sağlar. Kalorinin azalması
tansiyonu düzenler.
Un: Yapıldığı tahılın besin değerlerini içerir. B vitaminleri, E
vitamini, demir ve magnezyum açısından oldukça zengindir.
Karaciğer: Sağlıklı bir bağışıklık sistemi, cilt ve keskin gözler
için gerekli olan A vitamini açısından zengindir.
Küçük bir porsiyonu günlük A vitamini ve
demir ile aylık B12 vitamini ihtiyacını giderir.
SİNDİRİM SORUNLARI
Arpa: İçerdiği kalsiyum ve potasyum gibi mineraller ile B
vitamini vücuda direnç kazandırır.Ayrıca ABD`deki bir
araştırma, 6 ay boyunca her gün arpa ürünü şeylerin
yenmesinin kolesterol oranını yüzde 15
düşürdüğünü kanıtladı.
Yoğurt: Günde 150 gram yoğurt vücudun bir günlük
kalsiyum ihtiyacını karşılar. Meyvalı yoğurtlara 3 çay kaşığı
şeker eklendiği için şeker oranları daha yüksektir.
Yoğurttaki potasyum, kan basıncı ve kalp atışlarını düzenler.
Midenin yiyecekleri düzenli olarak öğütmesini sağlar...
KİLO KAYBI
Çikolatalı puding: Bu sayede vücuttaki kan istediği protein
ve mineralleri alır. İngiliz Sağlık Bakanlığı, kilo kaybı yaşayanların
günde 3 kez 1 hafta boyunca puding yemesini tavsiye ediyor.
Peynir: 100 gramında 78 kalori bulunuyor.
Yumurta: Günde 2 yumurta kadınların günlük protein
ihtiyacının 4`te 1`ini, erkeğin ise 5`te birini karşılar. A,D,E ve B
vitaminleri içeren yumurtadaki selenyum maddesi, bebeklerde
sindirim sorunlarını çözer, yetişkinleri de kansere karşı
korur.
Dondurma: Günde 2 top vanilyalı dondurma yemek, insan
vücudunun günlük protein ihtiyacının yüzde 20`sini
karşılar.
Salam: B vitamini, demir, sodyum ve potasyum deposudur.
MENOPOZ
Nohut: Sebze hormonu "fitoöstrojen" içerir. Bunlar
östrojenin vücuttaki etkilerini dengeler ve menopozun
yarattığı etkilere karşı korur. Sebze proteininin en zengin
kaynaklarından birisidir.
Kola: Kafein vücudun yorgunluğunu alır ve konsantrasyonu sağlar.
Üzüm: İçerdiği "elajik" asit sayesinde menopozun neden
olduğu kemik erimesine karşı korur. Kandaki östrojen seviyesini
yükselterek de menopoz semptomlarını en aza indirir.
Kuru erik: Sadece iki-üç adet yemek dahi vücudun
ihtiyacı olan antioksidanları karşılar. İdrar yolları kaslarını
rahatlatır. Bu da kolon kanserine karşı korur. Demir, A vitamini, B6
vitamini ve potasyum içerir. İçerdiği yüksek
orandaki bor minerali sayesinde menopoz dönemindeki kadınlarda
östrojen seviyesini dengede tutar.
Tatlı patates: Adrenal salgılayan bezleri güçlendirerek
vücuda enerji sağlar. Fosfor, magnezyum, kalsiyum, C vitamini,
potasyum ve folik asit içerir.
ROMATİZMA
Enginar:Vücuttaki zehiri atma etkisi sayesinde başta romatizma
olmak üzere gut hastalığı ve eklem yanmasına karşı birebirdir.
Folik asit ve potasyum kemikleri güçlendirir.
Domates:C vitamini boldur.
Tahıl: İçerdiği doğal kimyasallar, romatizmanın yol açtığı eklem yanmaları ve romatizmal ağrıları hafifletir.
Kekik:Timol adı verilen bir tür doğal yağ, vücuttaki diğer
yağların parçalanmalarını sağlar. Kekik yağı banyoda
sürüldüğü zaman romatizma ağrılarını
büyük oranda azaltır.
Zencefil: Uyarıcı etkileri kan damarlarını genişletip kan dolaşımını artırarak romatizma ağrıları ve yanmaları yok eder.
SİSTİT
Kuşkonmaz:Folik asit, C ve E vitaminleri içerir. Yenilen
besinlerin vücuttaki zehirli kalıntılarını atmayı sağlar.
Karaciğer ve böbreklerin çalışmasını kolaylaştırır,
destekler. Bu nedenle doktorlar, sistit hastalarının mutlaka kuşkonmaz
yemeleri gerektiğini söylüyor.
KANSIZLIK
Hurma:Türüne göre değişse de hurmaların birçoğu
yüksek oranda demir içerir. Besin değeri yüksek ve
önemli bir enerji kaynağıdırlar. Doğal müshil etkisine
sahiptir. Kurutulmuş olanlarına göre daha yüksek oranda su ve
daha düşük kalori içerir.
İDRAR VE BÖBREK
Pancar:Böbrekleri çalıştırır. Önemli bir potasyum
kaynağıdır. Vücuttaki tuz oranını dengeler. Bu sayede
böbrekler ve idrar yollarının çalışmasını destekler.
Kavun:Orta boy bir kavunun yarısı, günlük C vitamini
ihtiyacını tamamen karşılar. A vitamini ve betakaroten içerir.
Bunlar antioksidan, yani vücudu temizleyici etkiye sahiptir.
Böbrekleri rahatlatır. Yüksek miktarda su ve düşük
miktarda kalori içerir.
DİYABET
Kuru fasulye: Lif açısından zengin bir besindir. Bu da diyabet
riskini büyük oranda azaltır.İçerdiği karbonhidratları
vücudun şekere dönüştürmesi uzun sürer.
Mercimek: B vitamini, demir, kalsiyum, potasyum, fosfor ve magnezyum
içerir. Çözünebilir lif içermesi
sayesinde kandaki kolesterol oranını düşürür. Bu nedenle
diyabet ve kalp hastaları için kaçınılmaz bir besindir.
BAŞ AĞRISI
Nane: Nane çayı baş ağrılarını dindirmek için birebirdir.
İçerdiği mentol ve mentol doğal yağları sayesinde mideyi
rahatlatma etkisine de sahiptir.
Biberiye:Kimyasal içerikleri sayesinde doğal bir ağrı kesici görevi görür.
Çikolata: Doğal antidepresan özelliği vardır.
Çikolata magnezyum ve demir içerir. Sinirleri gevşetici
özelliği sayesinde baş ağrısını dindirir.
VÜCUT SU TUTMUŞSA
Kuş üzümü: 100 gramı günlük C vitamini
ihtiyacının tam 3 katını karşılar. Antibakteriyel ve yanmayı
önleyici etkileri vardır. Zengin potasyum ve düşük tuz
içeriği, dehidratasyonu olanlar için önemli bir
doğal ilaçtır.
Kabak: 100 gram kabak günlük folik asit ihtiyacının 4`te
birini karşılar. Yüksek orandaki potasyum sıvı-tuz dengesini
sağlar.
Tahıl: İdrar yollarını açıcı, çalıştırıcı ve rahatlatıcı
etkileri sayesinde dehidratasyonu rahatsızlığı bulunanların mutlaka
yemeleri gerekir. Mideyi rahatlatıcı özelliği vardır.
EĞER MİDENİZ RAHATSIZSA
Tarçın:Mide yanmalarını ve kusma hissini alır.
Hindistan cevizi: Sütlü içeceklere eklendiği zaman
mideyi gevşetici ve gazını alıcı bir etki yaratır. Mide bulantılarını
önler.
Lahana: Mayalanma sırasında laktik asit üretir. Bu da sindirim
sistemindeki zararlı bakterileri öldürerek sindirime yardımcı
olur.
çeşitli maddeler, vitaminler;depresyondan tansiyona
birçok hastalığa iyi gelir. Urfa`nın acı pul biberinin cilde
yararlı, teni güzelleştiren maddeler içerdiğini,
İlaçta aspirin neyse, yiyecekler içinde elmanın da o,
olduğunu söyleyen Londra Üniversitesi uzmanlarının
hazırladığı doğal savaş programında hangi hastalığa karşı neler yemeniz
gerektiği anlatılıyor.
GRİP
Satsuma: (Küçük portakal) İçerdiği folik asit
ve C vitamini sayesinde öksürüğü ve kanlı
tükürükleri keser. Ayrıca kan pıhtılaşmasına karşı en
etkin doğal yiyecek olduğu için ileri yaşlarda felç ya da
kalp krizi riskini de azaltır.
Tarçın: (Yemeklere girmiş olabilecek E-coli bakterisinin
vücutta yayılmasını engeller. Mideyi düzene sokar. Kusmayı
engeller. Hatta bal ya da limon suyuyla birlikte alındığında boğazdaki
yanmaları keser.
Hardal: ( İçindeki singrin maddesi, midenin gaz
çıkarmasına yardımcı olur. Sindirim sistemini düzenler,
mide ağrılarını giderir. En fazla bir çay kaşığı alınmalıdır.
Nane: (İçerdiği mentol, midenin normalleşmesine neden olur.
Vücuda giren grip mikrobuna karşı savaştığı gibi, ileri yaşlarda
ülsere yakalanma riskini de azaltır. Nane çayı, baş ağrısı,
grip, stres gibi hastalıkların yanı sıra mide yanmasına da bire birdir.
DEPRESYON
Avokado: ( Sindirimi çok rahat olan bu meyvayı özellikle
yeni doğmuş bebeklerin ilk maması olarak tavsiye ederiz.
İçerdiği E vitamini kalbe iyi gelir, yüksek potasyum da
dinç tutar ve insanı depresyona sokan uyuşukluluk ve rahatlığı
üzerinden atar. Vücudun kolesterol oranını ayarlar. Teninizin
sürekli hücre yenilemesine neden olur. (Zayıflamak isteyenler
dikkat: Yağ oranı bir çikolata kadar yüksek olan avokadoyu
yememenizi öneririz.)
Çikolata: ( Sütlü çikolataları tercih edin.
Çünkü içerdiği kakao yağı, magnezyum, E
vitamini beynin kendisini yenilemesine ve psikolojik rahatlık
sağlamasına yardımcı olur. Migreni olanlar çikolatadan uzak
durmalıdır.
İstiridye: ( İçindeki demir, sperm sayısını ve insanın seks
gücünü artırır. A, B12 ve C vitaminleri içerir.
Beyin için en faydalı yiyecek olan istiridye, enerji verir.
(Dikkat: Kolesterol oranı birçok balığın iki katıdır.)
Patates: ( Orta boy bir patates,bir insanın bir gün içinde
alması gereken C vitaminini içerir. Beyindeki serotonin adlı
kimyasal maddenin kendisini yenilemesini sağlar.
İDRAR YOLLARI
Nane: İdrar söktürücü özelliğe sahiptir.
İçerdiği mentol, midenin normal işlevini görmesine neden
olur. Vücuda giren grip mikrobunakarşı savaştığı gibi, ileri
yaşlarda ülsere yakalanma riskini de azaltır. Sabahları mide
bulantısını keser. Nane çayı, baş ağrısı, stres gibi
hastalıkların yanı sıra mide yanmasına da bire birdir. Ancak nane
çayını aç karnına değil, tok karnına içiniz.
Elma: İçindeki C vitamini ve pektin oldukça faydalıdır.
Kolesterolü düşürür, sindirim sistemini
düzenler ve idrar ve hacet yollarındaki sorunları giderir.
Kepekli ekmek: B3 vitamini, demir, potasyum ve folik asit
içerir. Çok fazlası idrar yollarına zarar verirken,
günde 2 dilim yemek iyi gelir.
ALERJİ
Kayısı: İçindeki betakarotene adlı madde hücrelere saldıran
molekülleri kontrol altına alarak,kanseri önler. Bir kayısı
ne kadar parlaksa, içindeki betakarotene oranı o kadar
yüksektir. İçerdiği kalsiyum ve magnezyum, gırtlak
yanmalarını engeller. Kuru kayısıya rengi bozulmasın diye eklenen
sülfür dioksit, astım gibi alerjilere iyi gelir.
HEMOROİD (BASUR)
Hindistan cevizi: İçerdiği myristin adlı madde kusmayı engeller,
basur tedavisinde birebirdir. (Dikkat! Ancak fazlası basur için
tehlikelidir.)
KARIN AĞRISI
Papatya çayı: Bağırsak yollarında toplanan gazı çıkartır, sindirim sistemini düzenler, mide ağrısını keser.
KARACİĞER
Enginar: Cynarine adlı madde sayesinde en sert yiyecekleri dahi
sindirimine yardımcı olur.Karaciğer hastalarının yanı sıra romatizma,
artirit ve gut hastalığına yakalananlarla, hamilelere şiddetle tavsiye
ederiz.
Meyan kökü: Dünya üzerinde birçok kabile
yüzyıllardır ülser, artirit, bronşit ve karaciğer
rahatsızlıklarına karşı meyan kökünü "doğal ilaç"
olarak kullanır. Adrenalini yükseltir, insanın strese girmesini
engeller, kan basıncını düşürür.
Zerdeçal: Karaciğer rahatsızlıklarının yanı sıra sindirime de yardımcı olur.
DİŞ
Ekmek: Şekerli yiyecek yenildiğinde içindeki asitler dişlere her
20 dakikada bir saldırır. Ekmek,dişleri korur. Gün boyunca 6 ila
11 dilim ekmek yiyin.
Meyve: (Her çeşit) Günde 2 ila 4 öğün meyve tüketin.
Sebze: (Her çeşit) Günde 3 ila 5 öğün tüketin.
Yoğurt veya beyaz peynir: Eğer yemekler arası atıştırırken diş
sağlığınızı düşünüyorsanız,kalsiyum deposu olan bu iki
yiyeceği tercih edin.
Muz: Yüksek miktarda karbonhidrat içerir. Zengin bir
potasyum kaynağıdır. Bu mineral, kalbin düzenli olarak
çalışmasını ve tansiyonun düzenli olmasını sağlar.
TANSİYON
Rezene: İçerdiği potasyum sayesinde tansiyonu düzenler.
Sağlıklı kan hücreleri için gerekli olan folik asidi de bol
miktarda bulundurur. Rezene çayı sindirim için iyidir.
Tahıl: Kan damarlarını gevşeten ve rahatlatan bir tür fotosentez
kimyasal maddesi içeriyor. Bu sayede kanın damarlardan daha
rahat geçmesini sağlıyor. Tahıl yemek sebzelere oranla
vücutta daha fazla kalori yakılmasını sağlar. Kalorinin azalması
tansiyonu düzenler.
Un: Yapıldığı tahılın besin değerlerini içerir. B vitaminleri, E
vitamini, demir ve magnezyum açısından oldukça zengindir.
Karaciğer: Sağlıklı bir bağışıklık sistemi, cilt ve keskin gözler
için gerekli olan A vitamini açısından zengindir.
Küçük bir porsiyonu günlük A vitamini ve
demir ile aylık B12 vitamini ihtiyacını giderir.
SİNDİRİM SORUNLARI
Arpa: İçerdiği kalsiyum ve potasyum gibi mineraller ile B
vitamini vücuda direnç kazandırır.Ayrıca ABD`deki bir
araştırma, 6 ay boyunca her gün arpa ürünü şeylerin
yenmesinin kolesterol oranını yüzde 15
düşürdüğünü kanıtladı.
Yoğurt: Günde 150 gram yoğurt vücudun bir günlük
kalsiyum ihtiyacını karşılar. Meyvalı yoğurtlara 3 çay kaşığı
şeker eklendiği için şeker oranları daha yüksektir.
Yoğurttaki potasyum, kan basıncı ve kalp atışlarını düzenler.
Midenin yiyecekleri düzenli olarak öğütmesini sağlar...
KİLO KAYBI
Çikolatalı puding: Bu sayede vücuttaki kan istediği protein
ve mineralleri alır. İngiliz Sağlık Bakanlığı, kilo kaybı yaşayanların
günde 3 kez 1 hafta boyunca puding yemesini tavsiye ediyor.
Peynir: 100 gramında 78 kalori bulunuyor.
Yumurta: Günde 2 yumurta kadınların günlük protein
ihtiyacının 4`te 1`ini, erkeğin ise 5`te birini karşılar. A,D,E ve B
vitaminleri içeren yumurtadaki selenyum maddesi, bebeklerde
sindirim sorunlarını çözer, yetişkinleri de kansere karşı
korur.
Dondurma: Günde 2 top vanilyalı dondurma yemek, insan
vücudunun günlük protein ihtiyacının yüzde 20`sini
karşılar.
Salam: B vitamini, demir, sodyum ve potasyum deposudur.
MENOPOZ
Nohut: Sebze hormonu "fitoöstrojen" içerir. Bunlar
östrojenin vücuttaki etkilerini dengeler ve menopozun
yarattığı etkilere karşı korur. Sebze proteininin en zengin
kaynaklarından birisidir.
Kola: Kafein vücudun yorgunluğunu alır ve konsantrasyonu sağlar.
Üzüm: İçerdiği "elajik" asit sayesinde menopozun neden
olduğu kemik erimesine karşı korur. Kandaki östrojen seviyesini
yükselterek de menopoz semptomlarını en aza indirir.
Kuru erik: Sadece iki-üç adet yemek dahi vücudun
ihtiyacı olan antioksidanları karşılar. İdrar yolları kaslarını
rahatlatır. Bu da kolon kanserine karşı korur. Demir, A vitamini, B6
vitamini ve potasyum içerir. İçerdiği yüksek
orandaki bor minerali sayesinde menopoz dönemindeki kadınlarda
östrojen seviyesini dengede tutar.
Tatlı patates: Adrenal salgılayan bezleri güçlendirerek
vücuda enerji sağlar. Fosfor, magnezyum, kalsiyum, C vitamini,
potasyum ve folik asit içerir.
ROMATİZMA
Enginar:Vücuttaki zehiri atma etkisi sayesinde başta romatizma
olmak üzere gut hastalığı ve eklem yanmasına karşı birebirdir.
Folik asit ve potasyum kemikleri güçlendirir.
Domates:C vitamini boldur.
Tahıl: İçerdiği doğal kimyasallar, romatizmanın yol açtığı eklem yanmaları ve romatizmal ağrıları hafifletir.
Kekik:Timol adı verilen bir tür doğal yağ, vücuttaki diğer
yağların parçalanmalarını sağlar. Kekik yağı banyoda
sürüldüğü zaman romatizma ağrılarını
büyük oranda azaltır.
Zencefil: Uyarıcı etkileri kan damarlarını genişletip kan dolaşımını artırarak romatizma ağrıları ve yanmaları yok eder.
SİSTİT
Kuşkonmaz:Folik asit, C ve E vitaminleri içerir. Yenilen
besinlerin vücuttaki zehirli kalıntılarını atmayı sağlar.
Karaciğer ve böbreklerin çalışmasını kolaylaştırır,
destekler. Bu nedenle doktorlar, sistit hastalarının mutlaka kuşkonmaz
yemeleri gerektiğini söylüyor.
KANSIZLIK
Hurma:Türüne göre değişse de hurmaların birçoğu
yüksek oranda demir içerir. Besin değeri yüksek ve
önemli bir enerji kaynağıdırlar. Doğal müshil etkisine
sahiptir. Kurutulmuş olanlarına göre daha yüksek oranda su ve
daha düşük kalori içerir.
İDRAR VE BÖBREK
Pancar:Böbrekleri çalıştırır. Önemli bir potasyum
kaynağıdır. Vücuttaki tuz oranını dengeler. Bu sayede
böbrekler ve idrar yollarının çalışmasını destekler.
Kavun:Orta boy bir kavunun yarısı, günlük C vitamini
ihtiyacını tamamen karşılar. A vitamini ve betakaroten içerir.
Bunlar antioksidan, yani vücudu temizleyici etkiye sahiptir.
Böbrekleri rahatlatır. Yüksek miktarda su ve düşük
miktarda kalori içerir.
DİYABET
Kuru fasulye: Lif açısından zengin bir besindir. Bu da diyabet
riskini büyük oranda azaltır.İçerdiği karbonhidratları
vücudun şekere dönüştürmesi uzun sürer.
Mercimek: B vitamini, demir, kalsiyum, potasyum, fosfor ve magnezyum
içerir. Çözünebilir lif içermesi
sayesinde kandaki kolesterol oranını düşürür. Bu nedenle
diyabet ve kalp hastaları için kaçınılmaz bir besindir.
BAŞ AĞRISI
Nane: Nane çayı baş ağrılarını dindirmek için birebirdir.
İçerdiği mentol ve mentol doğal yağları sayesinde mideyi
rahatlatma etkisine de sahiptir.
Biberiye:Kimyasal içerikleri sayesinde doğal bir ağrı kesici görevi görür.
Çikolata: Doğal antidepresan özelliği vardır.
Çikolata magnezyum ve demir içerir. Sinirleri gevşetici
özelliği sayesinde baş ağrısını dindirir.
VÜCUT SU TUTMUŞSA
Kuş üzümü: 100 gramı günlük C vitamini
ihtiyacının tam 3 katını karşılar. Antibakteriyel ve yanmayı
önleyici etkileri vardır. Zengin potasyum ve düşük tuz
içeriği, dehidratasyonu olanlar için önemli bir
doğal ilaçtır.
Kabak: 100 gram kabak günlük folik asit ihtiyacının 4`te
birini karşılar. Yüksek orandaki potasyum sıvı-tuz dengesini
sağlar.
Tahıl: İdrar yollarını açıcı, çalıştırıcı ve rahatlatıcı
etkileri sayesinde dehidratasyonu rahatsızlığı bulunanların mutlaka
yemeleri gerekir. Mideyi rahatlatıcı özelliği vardır.
EĞER MİDENİZ RAHATSIZSA
Tarçın:Mide yanmalarını ve kusma hissini alır.
Hindistan cevizi: Sütlü içeceklere eklendiği zaman
mideyi gevşetici ve gazını alıcı bir etki yaratır. Mide bulantılarını
önler.
Lahana: Mayalanma sırasında laktik asit üretir. Bu da sindirim
sistemindeki zararlı bakterileri öldürerek sindirime yardımcı
olur.