Bonfile Kebabı (4 Kişilik) Hitskin_logo Hitskin.com

Bu Hitsikin.com temayı önceden görmekte fırsat veriyor.
Tema yerleştirmekTemanın fişine geri dönmek

.talk4her
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Bonfile Kebabı (4 Kişilik)

Aşağa gitmek

Bonfile Kebabı (4 Kişilik) Empty Bonfile Kebabı (4 Kişilik)

Mesaj  AsiRuH Perş. Kas. 13, 2008 11:37 pm

Bonfile Kebabı (4 Kişilik) Ymk_150
Malzemeler
1/2 Kg Bonfile
10-11 Çarliston Biber
3 Adet Domates
2 Adet Soğan
100 gr Tereyağı
Tuz, Karabiber
8 İri Mantar(Arzuya Göre)
8 Küçük Sosis(Arzuya Göre)
8 Kiraz Domates(Arzuya Göre)
1/2 Limonun Suyu
1/2 Çay Bardağı Zeytinyağı
Birkaç Taze Biberiye



Yemeğin Tarifi

Bonfileleri tokmakla döverek parçalamadan inceltelim.Çarliston
biberlerin çekirdek yataklarını çıkarıp ince uzun doğrayalım.Soğanları
yemeklik doğrayalım.Domatesleri fındık büyüklüğünde doğrayalım.
Bir
tavaya tereyağını alıp soğanları pembeleştirelim.Ardından biberleri
tavaya aktarıp 3 dak sote edelim.Buna domatesleri ekleyelim.2-3 dak.
daha kavurup tuz ve karabiberi de ekleyerek ateşten alalım.Bonfile
parçalarının ortalarına bu harçtan yeterince koyalım. Bonfilelerin yan
kenarlarını hafifçe içe döndürelim ve sararak kürdanla iki uçlarını
teyeller gibi tutturalım.
Mantarların sap kısımlarını çıkartalım ve
nemli bir bezle temizleyelim.Sosislere çatalla bikaç delik açalım.Kiraz
domatesleri de yıkayıp kurulayalım.Bonfilelerle birlikte sıra sıra
mantar,sosis ve domatesleri de dizelim.
Şişleri tepsiye
yerleştirelim.Yarım limon suyuna zeytinyağını ekleyerek karıştıralım.Bu
sosa tuz,karabiber ekleyelim.Sosu fırça yardımıyla veya elimizle
şişlere sürelim.Taze biberiye dallarını tepsiye yerleştirerek
süsleyelim.Etler kızarana dek pişirdikten sonra fırından alalım.
AsiRuH
AsiRuH
yönetici
yönetici

Erkek
mesaj sayısı : 9861
Yaş : 36
İş/meslek : xxxxx
Kayıt tarihi : 27/09/08

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz