.talk4her

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
.talk4her

müzik dinle klip izle indir resim google yetkinforum video download youtube islamiyet ilahi


    Baharatlı Gulaş (4 Kişilik)

    AsiRuH
    AsiRuH
    yönetici
    yönetici


    Erkek
    mesaj sayısı : 9861
    Yaş : 36
    İş/meslek : xxxxx
    Kayıt tarihi : 27/09/08

    Baharatlı Gulaş (4 Kişilik) Empty Baharatlı Gulaş (4 Kişilik)

    Mesaj  AsiRuH Perş. Kas. 13, 2008 11:31 pm

    Baharatlı Gulaş (4 Kişilik) Ymk_76
    Malzemeler
    800 gr Dana Kuşbaşı
    4 Soğan
    80 gr Tereyağı veya Margarin
    1 Çay Kaşığı Kırmızı Pulbiber
    1 Çorba Kaşığı Sirke
    4-5 Diş Sarmısak
    2 Defne Yaprağı
    4 Olgun Domates
    1 Su Bardağı Et Suyu
    1 Tutam Mercanköşk
    1 Tutam Kimyon
    Tuz



    Yemeğin Tarifi


    1) Eti iri kuşbaşı şeklinde doğrayın. Soğanları soyup ince ince kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
    2)
    Tavada tereyağını eritin. Soğanları ilave edip pembeleşinceye kadar
    orta ateşte kavurun. Kırmızı pulbiber ve sirke ekleyip karıştırın.
    3)
    Eti tavaya ilave edip karıştırın. Defne yaprakları, mercanköşk ve
    kimyonu ekleyin. Sarımsak dişlerini soyup bütün olarak yemeğe ilave
    edin. Et suyu ve tuzu ekleyip rengi değişinceye kadar kavurun.
    4)
    Doğranmış domatesi ilave edip kapağı kapalı olarak ağır ateşte 1.5-2
    saat pişirin. Etin dibe yapışmaması için ara sıra tahta kaşıkla
    karıştırın. Suyunu çektikçe kaynar et suyu ilave edebilirsiniz. Gulaş
    piştikten sonra sarımsak dişlerini içinden çıkarın. Sıcak olarak servis
    yapın.
    NOT: Mümkünse baharatlı gulaşı bakır bir kapta hazırlayın.

      Forum Saati C.tesi Kas. 16, 2024 1:44 am