Malzemeler
4 Adet Kuzu İncik
2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
1 Çorba Kaşığı Un
1 Çorba Kaşığı Salça
12 Adet Arpacık Soğanı
2 Adet Çarliston Biber
2 Adet Domates
Tuz
Kızartmak için Sıvı Yağ
Yemeğin Tarifi
öncelikle sıvı yağı tavaya alın. Kuzu incikleri sıvı yağda kızartın.
Tencereye 2 çorba kaşığı sıvı yağı koyun. Kızdıktan sonra 1 çorba
kaşığı unu ekleyin. Unun rengi değişene kadar kavurun. 1 çorba kaşığı
salçayı ilave edin. Yeterince suyu ekleyin. Kuzu inciklerini tencereye
aktarın. Et yumuşayana dek pişirin.
Başka
bir tavaya çok az sıvı yağ koyun. Kabukları soyulmuş arpacık
soğanlarını, ikiye kesilmiş mantarları, iri parçalar halinde kesilmiş
çarliston biberlerini ve domatesi ilave edin.Mantarları bıraktıkları
suyu çekene dek kavurun.
Ayrı bir tencerede kaynayan kuzu inciklerin
pişmesine yakın soğanlı ve mantarlı karışımı ekleyin. 1-2 taşım
kaynatın. Sıcak olarak servis yapın.