Malzemeler
2 Soğan
2 Havuç
1 Kereviz
1 Sap Pırasa
1,2 kg Patates
1 Demet Dereotu
1 Çorba Kaşığı Margarin
2 Et Suyu Tableti
1 Defne Yaprağı
1,3 kg Dana Fileto
500 gr Süt Kreması
Rendelenmiş Limon Kabuğu
Tuz, Karabiber
Yemeğin Tarifi
Soğanları kabuklarını soymadan doğrayın. Havuç, kereviz ve pırasayı
yıkayıp ayıkladıktan sonra küçük küpler halinde doğrayın. Margarini bir
tencerede eritin. Soğanları yağda kavurun. Sebzeleri ekleyip kavurmaya
devam edin. 2,5 litre su ilave edin. Et suyu tabletlerini ekleyin. Tuz
ve karabiberle tatlandırıp defne yaprağını ekleyin. Dilimlenmiş
filetoyu tenceredeki karışıma ilave edip kısık ateşte 2 saat kadar
pişirin.
Bu
arada patatesleri yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra sekize bölün.
Dereotunu yıkayıp ayıklayın ve ince ince kıyın. 100 gr süt kremasını
çırpıp limon kabuğu, tuz ve karabiberle tatlandırın.
Patatesleri
haşlayın. Kalan süt kremasını dereotu ve suyu süzülmüş patatesle
karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Eti tencereden alıp servis
tabaklarına yerleştirin. Kremalı patates eşliğinde servis yapın.
Öneri:
Tencerede kalan et suyundan çorba yapabilirsiniz. Bunun için et suyunu
bir süzgeçten geçirin. Bir miktar su ve şehriye ekleyip tekrar pişirin.