Malzemeler
2 adet palamut balığı
2 baş soğan
2 dilim bayat ekmek
3 adet yumurta
1 küçük demet maydanoz
2 fincan zeytinyağı
Yeteri kadar tuz, karabiber
1 çay bardağı un
Yemeğin Tarifi
Palamutiarı temizleyin. 1 adet soğanı dört parçaya bölerek bolca su
içerisinde iyice haşlayın. Balıkları sudan alıp etleri kılçıkiarından
ayırın. Buna ıslatılmış, suyu sıkılmış ekmek içi, rendelenmiş soğan, 1
yumurta, tuz, karabiber ve kıyılmış maydanoz katarak iyice yoğurun.
Yoğrulan
bu karışımdan cevizden büyük parçalar alıp avuç içinde yuvarlak
köfteler yaparak una bulayın. Kalan iki yumurtayı çırpın. Una bulanmış
köfteleri yumurtaya bulayıp kızdırılmış yağda tavanın sapından tutup
sallayarak kızartın. Yanında soğan, maydanoz ile servise sunun.