Malzemeler
4 Beyaz Etli Balık
2 Dilim Ekmek
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
50 gr Kaşar Rendesi
1 Çay Kaşığı Hardal
2 Havuç
4 Küçük Patates
1 Çarliston Biber
Tuz, Karabiber
Yemeğin Tarifi
Balıkları temizleyip yıkayın. Süzüp üzerine tuz ve karabiber serptikten
sonra 5-10 dakika marine edin. Balıkların her iki yüzüne tereyağı sürüp
alüminyum folyoya sarın. Orta ısılı fırında 8-10 dakika pişirin.
Ekmek
içini ufalayıp alüminyum folyoya serin ve kızgın fırına verip kızartın.
Fırından alıp kaşar peyniri ve hardalla karıştırın. Balıkları fırın
tepsisine dizin. Hazırladığınız ekmekli karışımı balıkların üzerine
yayın. Orta ısılı fırında 8-10 dakika daha pişirin.
Havuç ve
patatesleri soyun. Havuç ve biberi uzun şeritler halinde doğrayın.
Patatesleri ikiye bölün. Hepsini tuzlu suda 10 dakika kadar haşlayıp
süzün. Balıkları fırından çıkarıp servis tabağına alın. Patates, havuç
ve biber eşliğinde sıcak olarak servis yapın.