Malzemeler
2 kg beyaz etli balık
1 adet soğan
1 adet havuç
2 adet defne yaprağı
1 demet maydanoz
2.5 litre su
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet taze soğan
2 adet pırasa
6 diş sarımsak
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı safran
1 çorba kaşığı salça
2 adet portakalın kabuğu
1 çorba kaşığı rakı
2 adet domates
6 dilim ekmek
1 çorba kaşığı mayonez
Tuz, karabiber
Yemeğin Tarifi
Balıkları temizledikten sonra bol suyla yıkayın. Geniş bir tencereye
aktarın. Havuçları rendeleyin. İnce kıyılmış maydanoz, rendelenmiş
soğan ve defne yapraklarıyla birlikte tencereye aktarın. İki buçuk
litre su ve yeterince tuz ilave edin. Yaklaşık 30 dakika kısık ateşte
haşlayın.
4
çorba kaşığı zeytinyağını bir tavaya aktarın. Halka halinde doğranmış
taze soğanları ve pırasaları, ince kıyılmış 4 diş sarımsağı, kekiği,
safranı, 1 çorba kaşığı salçayı ve ince şeritler halinde kesilmiş 2
adet portakalın kabuğunu ekleyin. 15 dakika kısık ateşte kavurun,
1
çorba kaşığı rakı ve yeterince tuz ekleyin. Karışımı kaynamakta olan
balığın içine ekleyin. Yaklaşık 15 dakika kaynadıktan sonra küçük
parçalar halinde doğranmış domatesleri ekleyin. Bir taşım kaynattıktan
sonra tencereyi ateşin üzerinden alın.
Bir diş sarımsağı ezerek,
mayonezle karıştırın. Kızarmış ekmeklerin üzerine sürün. Ekmekleri
kaselere doldurduğunuz çorbanın üzerine koyarak, servis yapın.