Malzemeler
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 adet doğranmış soğan
1 tatlı kaşığı kimyon
4 su bardağı tavuk suyu
2 adet orta boy patates (soyulmuş ve küçük küçükdoğranmış)
1 su bardağı haşlanmış ve püre halina getirilmiş mısır
2 su bardağı haşlanmış mısır
1/4 su bardağı ince kıyılmışmaydanoz
1 su bardağı rendelenmiş çedar peyniri
1/4 su bardağı krema (arzuya göre)
Tuz, karabiber
Yemeğin Tarifi
Kalın tabanlı bir tencerede yağı ısıtın. Soğanı ekleyip harlı ateştte rengi değişene kadar yaklaşık 5 dakika pişirin.
Dövülmüş
sarımsak ve kimyonu ekleyip karıştırarak 1 dakika pişirin. Tavuk suyunu
ekleyip kaynatın. Patatesi ekleyip ateşi kısın. Kapağını kapatmadan 10
dakika pişirin.
Püre haline getirdiğiniz mısırı,haşlanmış mısır
tanelerini ve maydanozu ekleyin. Kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra
10 dakika harlı ateşte pişirin.
Peyniri, tuz, karabiber ve kremayı ekleyin. Peynir eriyinceye kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin. Sıcak sıcak servis yapın.
Aşçının
önerisi: Peynirli mısır çorbasını servis yapmadan bir gün önce
hazırlayabilirsiniz. Isıtıldığında lezzetinden hiçbirşey kaybetmez.
Haşlanmış mısırı dondurulmuş olarak kullanabileceğiniz gibi eğer
bulabilirseniz konserve küçük mısır da kullanabilirsiniz.