Malzemeler
1 Kg Lahana
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Adet Soğan
200 gr. Pırasa
1 Adet Havuç
1/4 Su Bardağı Un
2 Adet Karanfil
2 Çorba Kaşığı Krema
2 Çorba Kaşığı Kaşar Peyniri Rendesi
Tuz
Yemeğin Tarifi
Lahanayı yapraklara ayırarak yıkayalım. Zar şeklinde doğradıktan sonra bir taşım kaynatalım.
Bir
tencereye tereyağını koyup kızdıralım. Önce ince ince doğradığımız
soğanı, sonra yine ince ince doğradığımız pırasaları yağda kavuralım.
Rendelenmiş
havuç ve doğranmış lahanaları da ilave ederek üzerine un serpelim.
Malzemenin üstünü örtecek kadar su koyduktan sonra karanfili ilave
ederek çorbamızı 45 dakika pişirelim.
İnmesine yakın tuzunu
ayarlayalım. Kaşar peynirini rendeleyelim. Çorbayı ateşten alıp, ısıya
dayanıklı çukur bir kaba koyalım. Kaselere aktardıktan sonra çorbaların
üzerine kaşar peyniri rendesini serpiştirelim. Arzuya göre üzerine bir
miktar dereotu koyarak servis yapalım.
Not: Lahana son derece besleyici ve kış aylarının vazgeçilmez sebzelerindendir.