İşkembe Çorbası (6-8 Kişilik) Hitskin_logo Hitskin.com

Bu Hitsikin.com temayı önceden görmekte fırsat veriyor.
Tema yerleştirmekTemanın fişine geri dönmek

.talk4her

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

müzik dinle klip izle indir resim google yetkinforum video download youtube islamiyet ilahi


    İşkembe Çorbası (6-8 Kişilik)

    AsiRuH
    AsiRuH
    yönetici
    yönetici


    Erkek
    mesaj sayısı : 9861
    Yaş : 36
    İş/meslek : xxxxx
    Kayıt tarihi : 27/09/08

    İşkembe Çorbası (6-8 Kişilik) Empty İşkembe Çorbası (6-8 Kişilik)

    Mesaj  AsiRuH Perş. Ekim 16, 2008 12:42 am

    İşkembe Çorbası (6-8 Kişilik) Ymk_562
    Malzemeler
    1 Kg İşkembe (temizlenmiş)
    2 Çorba Kaşığı Un
    2 Yumurta Sarısı
    1 Limon Suyu
    1 Fincan Sirke
    3-5 Diş Sarmısak
    Tuz, Kırmızı Biber
    2 Çorba Kaşığı Tereyağı
    4 Diş Sarmısak (haşlarken kullanmak için)



    Yemeğin Tarifi

    Temizlenmiş işkembeyi bol suda birkaç su yıkayalım. Tencereye alıp
    üzerine üç parmak çıkacak kadar su ilave edip, yarım limonun suyunu ve
    doğranmış sarmısakları ekleyerek işkembeyi yumuşayana kadar haşlayalım
    (limon ve sarmısağı tadının ve renginin daha iyi olması için
    kullanıyoruz).
    Haşlanan
    işkembe delikli kepçe ile çırararak, kesme şeker iriliğinde doğrayalım.
    İşkembenin suyunu tel süzgeçten geçirip, bir başka tencereye alarak
    kaynamaya bırakalım.
    Bu arada terbiyeyi hazırlayalım. İki kaşık una
    bir limon suyu, iki yumurta sarısını ve 1-2 fincan su ilave ederek
    pürüzsüz ve topaksız kıvama gelene dek çırpalım. Kaynamakta olan
    işkembe suyuna azar azar ve sürekli karıştırarak dökelim.
    Doğranan
    işkembeleri de ekleyerek tuzunu ayarlayıp 5 dakika kaynatalım.
    Sarmısağı döverek ilave edelim. Çorbayı kaselere aldıktan sonra üzerine
    kırmızı biberli tereyağı gezdirerek servis yapalım (arzuya göre sirke
    ilave edelim)

      Forum Saati Paz Eyl. 22, 2024 12:31 pm