Malzemeler
1 Kg İşkembe (temizlenmiş)
2 Çorba Kaşığı Un
2 Yumurta Sarısı
1 Limon Suyu
1 Fincan Sirke
3-5 Diş Sarmısak
Tuz, Kırmızı Biber
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
4 Diş Sarmısak (haşlarken kullanmak için)
Yemeğin Tarifi
Temizlenmiş işkembeyi bol suda birkaç su yıkayalım. Tencereye alıp
üzerine üç parmak çıkacak kadar su ilave edip, yarım limonun suyunu ve
doğranmış sarmısakları ekleyerek işkembeyi yumuşayana kadar haşlayalım
(limon ve sarmısağı tadının ve renginin daha iyi olması için
kullanıyoruz).
Haşlanan
işkembe delikli kepçe ile çırararak, kesme şeker iriliğinde doğrayalım.
İşkembenin suyunu tel süzgeçten geçirip, bir başka tencereye alarak
kaynamaya bırakalım.
Bu arada terbiyeyi hazırlayalım. İki kaşık una
bir limon suyu, iki yumurta sarısını ve 1-2 fincan su ilave ederek
pürüzsüz ve topaksız kıvama gelene dek çırpalım. Kaynamakta olan
işkembe suyuna azar azar ve sürekli karıştırarak dökelim.
Doğranan
işkembeleri de ekleyerek tuzunu ayarlayıp 5 dakika kaynatalım.
Sarmısağı döverek ilave edelim. Çorbayı kaselere aldıktan sonra üzerine
kırmızı biberli tereyağı gezdirerek servis yapalım (arzuya göre sirke
ilave edelim)