Ekzotik Tavuk Çorbası (4 Kişilik) Hitskin_logo Hitskin.com

Bu Hitsikin.com temayı önceden görmekte fırsat veriyor.
Tema yerleştirmekTemanın fişine geri dönmek

.talk4her

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

müzik dinle klip izle indir resim google yetkinforum video download youtube islamiyet ilahi


    Ekzotik Tavuk Çorbası (4 Kişilik)

    AsiRuH
    AsiRuH
    yönetici
    yönetici


    Erkek
    mesaj sayısı : 9861
    Yaş : 36
    İş/meslek : xxxxx
    Kayıt tarihi : 27/09/08

    Ekzotik Tavuk Çorbası (4 Kişilik) Empty Ekzotik Tavuk Çorbası (4 Kişilik)

    Mesaj  AsiRuH Paz Ekim 12, 2008 11:50 pm

    Ekzotik Tavuk Çorbası (4 Kişilik) Ymk_334
    Malzemeler
    1 lt Tavuk Suyu
    150 gr Haşlanmış Tavuk Göğsü
    1 Küçük Soğan
    Ceviz Büyüklüğünde Zencefil
    4 Çorba Kaşığı Soya Yağı
    1/2 Demet Maydanoz
    2 Çorba Kaşığı Soya Sosu
    2 Yufka
    1 Havuç
    1 Sap Pırasa
    1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
    Tuz, Karabiber



    Yemeğin Tarifi

    Evde hazırlanmış tavuk suyunuz, yoksa bunun yerine et suyu tabletlerini
    de kullanabilirsiniz. Tabletleri paketin üzerindeki tarife göre 1 lt
    tavuk suyu elde edebilecek biçimde hazırlayın. Soğanı soyup küçük
    küpler halinde doğrayın. Zencefili rendenin ince tarafı ile rendeleyin.
    Bir tencerede 1 tatlı kaşığı soya yağını kızdırıp soğan ve zencefili
    kavurun.
    Tavuk
    göğsünü çok küçük küpler halinde doğrayın. Maydanozu yıkayıp
    ayıkladıktan sonra ince ince kıyın. Bir kasede maydanoz, et ve 1-2
    çorba kaşığı soya yağını karıştırıp soğanlı karışıma ilave edin.
    Tenceredeki karışımı soya sosu, tuz ve karabiberle tatlandırın.
    Yufkaları
    kareler halinde sekize bölün. Her bir kareye hazırladığınız soğanlı
    karışımdan doldurun. Karelerin kenarlarını su ile nemlendirin ve iç
    malzemeyi kapatacak şekilde birleştirip bükün. Büyük tencerede tuzlu su
    kaynatıp yufka bohçalarını 2-3 dakika kadar haşayın. Haşlanmış
    yufkaların suyunu süzün.
    Havucu soyup ince şeritler halinde
    doğrayın. Pırasayı ayıklayıp ince şeritler halinde doğrayın. Büyük bir
    tencerede kalan soya yağını kızdırıp havuç ve pırasayı kavurun.
    Tavuk suyunu ekleyin. Soya sosu ve zeytinyağını ilave edin. Yufka bohçalarını ekleyip servis yapın.

      Forum Saati Paz Eyl. 22, 2024 10:18 pm