Malzemeler
4 su bardağı su
1 adet haşlanmış kuzu gerdanı ve suyu
200 gram aşurelik buğday
1 kase yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1 adet havuç
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızıbiber Tuz
Yemeğin Tarifi
Tencerede 4 su bardağı suyla kuzu gerdanını 60-70 dakika pişirin. Suyu
bir tencereye süzün. Akşamdan ıslanmış ve yıkanmış aşurelik buğdayı
ilave edin. 30-35 dakika pişirin. Önceden pişirdiğiniz kuzu gerdanının
etini ayıklayıp, incecik didin. Kaynamakta olan karışıma ekleyin.
Yoğurt
ve yumurtayı çırpın. Hafifçe sulandırarak karışıma ekleyin. Haşlayıp,
kibrit şeklinde doğradığınız havuçları da tencereye alın. Ayrı bir
tavada tereyağını eritin. Kıyılmış domatesleri ekleyin. 3-4 dakika
kavurup, kırmızıbiberi ekleyin. Bu karışımı da çorbaya ekleyin. Tuzunu
ayarlayarak servis yapın.