.talk4her

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
.talk4her

müzik dinle klip izle indir resim google yetkinforum video download youtube islamiyet ilahi


    Zeytinyağının ve İncirin bilinmeyenleri

    AsiRuH
    AsiRuH
    yönetici
    yönetici


    Erkek
    mesaj sayısı : 9861
    Yaş : 36
    İş/meslek : xxxxx
    Kayıt tarihi : 27/09/08

    Zeytinyağının ve İncirin bilinmeyenleri Empty Zeytinyağının ve İncirin bilinmeyenleri

    Mesaj  AsiRuH C.tesi Mayıs 02, 2009 9:27 pm

    Amerikalı yazar Carol Firenze de, zeytinyağı ile hayatı
    güzelleştirmenin 101 yolunu keşfeden bir araştırmacı. Tüm
    deneyimlerini "Zeytinyağı Tutkusu" kitabında bir araya getiren yazar,
    bu tutkunun peşinden öylesine gitmiş ki, Mısır piramitlerinin
    sırrının zeytinyağıyla ilgisi olduğu nu söylüyor.

    Zeytinyağı özel bir gıda. Sağlık için sayılamayacak kadar
    çok yararı var. Bu nedenle olsa gerek Ege ve Akdeniz
    kültüründe büyüyenler için olmazsa
    olmazdır. Mobilyaların temizlenmesinden bebeklerin bakımından evcil
    hayvanların beslenmesine, çok özel yemek tariflerinden
    yüz maskelerine kadar pek çok alanda işe yarıyor. 3 bin yıl
    yaşayabilen belki de tek ağaç. Gövdesi yok olsa bile
    kökü yeniden filizleniyor. Bereketli mi bereketli. Ama yine
    de çok az insan bu bereketinin farkında. Semavi dinlerde de
    zeytine kutsallık atfedilmiş.

    Peygamberimiz Hz. Muhammed(sas), bir hadisinde, zeytinyağının yetmiş
    hastalığa faydasını ifade eder. Zeytinyağına tutkuyla bağlananlardan
    biri de Amerikalı yazar Carol Firenze. Rengine, tadına, kıvamına,
    çeşidine, mistikliğine, kokusuna, her şeyde kullanılabiliyor
    olmasına, kısacası her şeyine tutkun. Firenze, Amerika"daki "Zeytinyağı
    Tutkunları Kulübü"nün kurucusu. Komili"nin katkılarıyla
    LEda Yayınları"ndan çıkan "Zeytinyağı Tutkusu" kitabının da
    yazarı. Firenze, İtalya"daki Carli Zeytin Ağacı Müzesi"ndeki
    bilgilere göre bir yetişkinin bir yıl boyunca spor, kişisel
    temizlik ve tedavi gibi sebeplerle kullandığı zeytinyağı miktarının
    ortalama 55 litre olduğu bilgisini de okuyucularıyla paylaşıyor.

    Carol Firenze, kitabında yüzyıllardır sırrı
    çözülemeyen mimari harikası Mısır piramitlerinin
    ardındaki sırrın, piramitleri oluşturan taşların hareketini
    kolaylaştıran maddenin, zeytinyağı olma ihtimalinden de söz
    ediyor. Olur mu olur! Bu özel gıda, kendisiyle ilgisi olmasa dahi
    "Zeytinyağı gibi üste çıkmak" deyimini hiç hak
    etmiyor.

    En iyi tıraş köpüğü, zeytinyağı

    Piyasada erkekler için sayısız tıraş köpüğü var.
    Ama Carol Firenze, en iyi tıraş losyonunun zeytinyağı olduğunu iddia
    ediyor. Zeytinyağı, yüzünüzü yumuşatmada ve
    rahatlamada bire bir. Hem de basit kesik ve sıyrıkları da tedavi etme
    özelliğine sahipmiş. Bir dahaki sefere yeni bir kozmetik almadan
    önce zeytinyağı ile tıraş olmayı deneyebilirsiniz. Carol Firenze
    nasıl tıraş olacağınızı da tarif ediyor:

    * Yüz kıllarını mutlaka profesyonel kesim aleti yardımıyla kısaltın.

    * Yüzünüzü öncelikle sıcak havlu koyarak yumuşatın.

    * Daha sonra zeytinyağı ile ovun ve birkaç dakika bekleyin.

    * Jilet veya elektrikli tıraş aletiyle saç ve kılların
    yönünü dikkate alarak tıraş edin, ara sıra su serpmeyi
    unutmayın.

    * Zeytinyağını yeniden sürüp tıraş ettiğiniz yeri ters istikamette tekrar tıraş edebilirsiniz.

    * Tıraştan sonra yüzünüze soğuk ıslak havlu bastırın. Kurulayın ve tıraş losyonu sürün.

    Altın sıvının şaşırtan yararları

    * Şaşıracaksınız ama, havadaki sigara dumanını ve kirliliği temizleme
    yollarından biri de zeytinyağı kullanmak. Zeytinyağına bandırılmış
    pamuk ya da keten fitilleri yakarak odanızın havasını
    değiştirebilirsiniz.

    * Astım hastalığı olanlar zeytinyağı kandillerini rahatlıkla kullanabilir.

    * Yumuşak bir bezin üzerine birkaç damla zeytinyağı dökün ve değerli takılarınızı ovun.

    * Kızartma tavalarınızı asla bulaşık makinesinde yıkamayın. Elde
    yıkayıp, bir havluyla kuruladıktan sonra zeytinyağıyla iyice ovarsanız
    ömrünü uzatırsınız.

    * Eğer bir balık tutkunuysanız, oltanızın ucuna ve ipine sertleşmemesi için zeytinyağı sürebilirsiniz.

    * Evinizdeki büyük yapraklı bitkilere ya da
    çiçeklere ayda bir kez, bir tatlı kaşığı zeytinyağı
    dökerseniz hem canlanır hem de beslenmiş olur.

    * Sıkışan fermuarlarınızı zeytinyağı ile çözebilirsiniz.

    * Sivrisinekler zeytinyağı sürülmüş cildi ısırmıyor. Yaz mevsiminde, aklınızda bulunsun.

    * Doğumda sonra oluşan çatlaklar zeytinyağı sürüldüğünde büyük oranda yok oluyor.

    * Bebeğinizin ıslak mendilini kendiniz yapabilirsiniz.

    Alıntıdır...
    açan, 1,5-6 m yüksekliginde, süt tasiyan iki evcikli
    bir agaçtir. Yabanî olarak bulunursa da, daha çok
    yetistirilir. Yemis olarak da bilinir. Erkek bitkiler Ficus carica
    varyete caprificus (baba incir), disi bitkiler Ficus carica varyete
    domestica (yenen incir) ismini alirlar. Çiçekler,
    çukurlasarak armut biçimini almis ve etlenmis olan
    çiçek tablasinin iç çeperinde toplu bir
    hâlde çiçek durumlarini teskil ederler. Baba
    incirin çiçek durumunda çiçek tablasinin
    agiza yakin kisimda erkek çiçekler, daha asagi
    kisimlarinda ise mazi çiçegi denilen verimsiz disi
    çiçekler bulunmaktadir. Yenilmekte olan incirin
    tozlasmasi mazi böcekleri (Blastophaga grossorum) tarafindan
    yapilmaktadir. Böcekler yumurtalarini mazi
    çiçeklerinin yumurtaliklarina birakirlar. Genç
    böcekler çiçek tablasini terk ederken,
    çiçek tablasinin agiz kismina yakin bulunan olgun erkek
    organ basçiklarina süründüklerinden,
    üzerlerindeki çiçek tozlari ile gitmis olduklari
    disi bir bitkinin disi çiçegini dölleyebilirler.
    Olgunlasma esnâsinda çiçek tablasinin
    çeperiyle, çiçegin taç yapraklari etlenip
    tatlilasarak incir denen yalanci meyve hâsil ederler. Asil
    meyveler esmer renkli olan sert çekirdegimsi kisimlardir.
    Yurdumuzda incir en çok Izmir-Aydin yöresinde
    yetistirilmektedir. En meshur ve en lezzetli incir de Izmir inciridir.
    Izmir incirinin disinda seker inciri, mor incir, Sultan Selim inciri,
    yediveren inciri, kavak inciri ve patlican inciri gibi çesitleri
    de vardir. Sultan Selim ve kavak inciri Istanbul ve çevresinde
    yetistirilen mor renkli ve tatli bir incirdir. Incirin kurutulmusu da
    çok degerli olup, iyi bir besin kaynagidir. Kuru incirlerin de
    ince kabuklu ve çok tatli olan “sari lop” ve kalin
    kabuklu hafif yesilimsi “gök lop” gibi
    çesitleri vardir.
    Türkiye’de yetistigi yerler: Ege veAkdeniz bölgesi.
    Kullanildigi yerler: Incir meyvelerinde seker, organik asitler,
    sâbit yag ve vitaminler (A,B,C) vardir. Meyveleri gerek yas
    olarak gerek kuru olarak yenmektedir. Kuru meyveler balgam
    söktürücü olarak, yumusatici olarak kullanilir.
    Halk arasinda sütle kaynatilan incir ses kisikligina karsi
    kullanilir. Incir, kalbe ferahlik verir. Kuluncu ve sindirim organi
    sancilarini giderir. Ayrica, yas dallari kirildiginda akan
    sütümsü beyaz sivi, nasir ve sigillere
    sürülürse tedavi eder.

      Forum Saati C.tesi Nis. 27, 2024 3:00 pm