İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Ekoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr.Zeki Karagülle, "Yazın sıcak günlerinde insan vücudunun terleme ile birlikte büyük miktarda su ve mineral kaybettiğini belirterek, kaybedilen su ve minerallerin sağlıklı bir şekilde alınması için günde en az 1 litre madensuyu içilmesini tavsiye etti.
Prof. Dr. Zeki Karagülle, "İnsan vücudunda sıcak günlerde terleme ile büyük miktarlarda su kaybı olur, bununla orantılı olarak da günlük su gereksinimi 2 ya da 3 katına kadar artar.Kaybolan su kaybının en az yarısının madensuyu ile alınması halinde, vücudumuz için gerekli olan mineralleri sağlıklı bir şekilde karşılamış oluruz." dedi.
Maden suyunun sindirimi kolaylaştırdığını, içerisindeki mineraller sayesinde açlığı bastırdığını, yemek öncesi veya yemek sırasında içilmesi durumunda hızlı bir doygunluk sağladığını belirten Karagülle mineralli suların içerdikleri kalsiyum oranı açısından da vücut için çok faydalı olduğunun" altını çizdi.
Suyun kıymete bindiği yaz döneminde daha fazla maden suyu tüketilmesi gerektiğini belirten Karagülle, madensuyunun yararlarını şöyle sıraladı; "Maden suyu kadınların kalsiyum almaları açısından çok önemlidir. Özellikle osteoporozun önlenmesi ve tedavisi açısından bol madensuyu içilmelidir. Sportif aktivitelerde terleme ile oluşan su ve mineral kaybını karşılar. Büyüme çağında ve yaşlılıkta artan mineral ihtiyacını karşılar, kemiklerin güçlenmesini sağlar. Mineralli su bir bakıma ucuz bir güzellik iksiridir; içilen mineralli su yalnızca cilt için gerekli suyu sağlamakla kalmayacak, cilt fizyolojisini de destekleyerek gergin ve pürüzsüz bir cildin garantisi olacaktır. Diğer yandan mineralli su sadece içildiğinde değil, aynı zamanda dıştan sürüldüğünde, serpildiğinde, püskürtüldüğünde de cildi canlandırır ve gençleştirir. Mide, böbrek ve bağırsakların fonksiyonlarını yerine getirmesine yardımcı olur."
Türkiye'deki madensuyu sektörünün en büyüğü olan Beypazarı Madensuyu hakkında bilgi veren işletme sahibi Niyazi Ercan, Beypazarı doğal maden suyunun; yapısındaki zengin magnezyum ve kalsiyum ile düşük sodyum özelliği ve sıfır kaloriye sahip olmasıyla tercih edildiğini söyledi.
Türkiye'de maden suyu alanında 27 firmanın faaliyet gösterdiğini belirten Niyazi Ercan, pazarın yüzde 22'sini ellerinde bulundurduklarını açıkladı.
Maden suyunun şişelemesi dahil, tüm aşamalarında en çok dikkat ettikleri hususun hijyen olduğuna işaret eden Ercan, kullandıkları makinaların tamamıyla kapalı sistem çalıştığını vurguladı.
Prof. Dr. Zeki Karagülle, "İnsan vücudunda sıcak günlerde terleme ile büyük miktarlarda su kaybı olur, bununla orantılı olarak da günlük su gereksinimi 2 ya da 3 katına kadar artar.Kaybolan su kaybının en az yarısının madensuyu ile alınması halinde, vücudumuz için gerekli olan mineralleri sağlıklı bir şekilde karşılamış oluruz." dedi.
Maden suyunun sindirimi kolaylaştırdığını, içerisindeki mineraller sayesinde açlığı bastırdığını, yemek öncesi veya yemek sırasında içilmesi durumunda hızlı bir doygunluk sağladığını belirten Karagülle mineralli suların içerdikleri kalsiyum oranı açısından da vücut için çok faydalı olduğunun" altını çizdi.
Suyun kıymete bindiği yaz döneminde daha fazla maden suyu tüketilmesi gerektiğini belirten Karagülle, madensuyunun yararlarını şöyle sıraladı; "Maden suyu kadınların kalsiyum almaları açısından çok önemlidir. Özellikle osteoporozun önlenmesi ve tedavisi açısından bol madensuyu içilmelidir. Sportif aktivitelerde terleme ile oluşan su ve mineral kaybını karşılar. Büyüme çağında ve yaşlılıkta artan mineral ihtiyacını karşılar, kemiklerin güçlenmesini sağlar. Mineralli su bir bakıma ucuz bir güzellik iksiridir; içilen mineralli su yalnızca cilt için gerekli suyu sağlamakla kalmayacak, cilt fizyolojisini de destekleyerek gergin ve pürüzsüz bir cildin garantisi olacaktır. Diğer yandan mineralli su sadece içildiğinde değil, aynı zamanda dıştan sürüldüğünde, serpildiğinde, püskürtüldüğünde de cildi canlandırır ve gençleştirir. Mide, böbrek ve bağırsakların fonksiyonlarını yerine getirmesine yardımcı olur."
Türkiye'deki madensuyu sektörünün en büyüğü olan Beypazarı Madensuyu hakkında bilgi veren işletme sahibi Niyazi Ercan, Beypazarı doğal maden suyunun; yapısındaki zengin magnezyum ve kalsiyum ile düşük sodyum özelliği ve sıfır kaloriye sahip olmasıyla tercih edildiğini söyledi.
Türkiye'de maden suyu alanında 27 firmanın faaliyet gösterdiğini belirten Niyazi Ercan, pazarın yüzde 22'sini ellerinde bulundurduklarını açıkladı.
Maden suyunun şişelemesi dahil, tüm aşamalarında en çok dikkat ettikleri hususun hijyen olduğuna işaret eden Ercan, kullandıkları makinaların tamamıyla kapalı sistem çalıştığını vurguladı.